Filter

Varumärke

Pris

9 585,00 kr - 14 700,00 kr

En urinoar, även kallad ett urinal, är en enhet som används för att urinera i. Det finns olika typer av urinoarer, inklusive hängande urinoarer som är monterade på väggen och stående urinoarer som står på golvet. Urinoarer är oftast placerade i offentliga toaletter, men de kan också finnas i privata hem.

Urinoarer kan ha olika funktioner och utformningar. Vissa har en flödeskontroll som hjälper till att spara vatten genom att begränsa mängden vatten som används för att skölja urinerna bort. Andra urinoarer har en sensor som aktiverar flödet av vatten när någon närmar sig urinoaren.

Urinoarer kan vara tillverkade av olika material, inklusive porcelän, rostfritt stål och plast. De kan också vara utformade på olika sätt, till exempel att de är koniska, ovala eller runda.

Användning av urinoar kräver vanligtvis att man står upp och urinerar. Många urinoarer har en spolknapp eller en pedal som man trycker på för att skölja urinerna bort efter användning. Det är viktigt att hålla urinoaren ren och hygienisk, så det är bra att tvätta händerna efter att ha använt den.