Det grundades 1919 av Axel Wenner-Gren och har sedan dess vuxit till att bli en av världens största tillverkare av hushållsmaskiner. Företaget har sin huvudverksamhet i Sverige, men har även verksamheter i flera andra länder världen över.

Electrolux produkter inkluderar bland annat kylskåp, spisar, diskmaskiner, tvättmaskiner, torktumlare, dammsugare och mikrovågsugnar. Företaget har även en rad olika varumärken för olika produktkategorier, såsom AEG, Zanussi, Frigidaire och Electrolux Professional.

Electrolux har alltid varit en innovativ företagare och har genom åren lanserat många nya produkter och tekniker för att förbättra sina hushållsmaskiner. Företaget har också en stark fokus på hållbarhet och har implementerat olika strategier för att minimera sin miljöpåverkan och öka användningen av förnybara energikällor.

I Sverige har Electrolux en stark närvaro, med en stor produktionsanläggning i Suaning och ett huvudkontor i Stockholm. Företaget har även en rad olika butiker och återförsäljare i landet, där konsumenter kan köpa och få service på sina hushållsmaskiner. Electrolux är också en viktig aktör på den svenska arbetsmarknaden, med tusentals anställda i landet.