Överskåp är skåpen som är placerade i den övre halvan av köket, oftast upp mot taket och har olika former beroende på vart i köket det är placerat, som exempel hörn eller mittenpartier. Överskåp kan variera i storlek och bredd och även insidan kan hålla olika funktioner när det kommer till design och arbetsuppgift. Insidan på överskåpen kan bland annat vara specialanpassade för förvaring eller ha ett utrymme för micro och fläkt. Det är därför viktigt att göra en planering av hur ditt kök ska se ut och vilken funktion varje skåp ska fylla så att du inte missar något. 

Vid beställning monteras ditt överskåp i fabrik och du får det sedan hemskickat för installation i ditt kök. Speciella funktioner som är viktiga för överskåp, och som kan läggas till i beställningen, är bland annat ventilationsgaller för att skapa en luftcirkulation inne i ditt skåp, detta är speciellt viktigt för hyllor som är avsedda för vitvaror. 

Vi har även överskåp som fyller andra funktioner, bland annat överskåp i vitrin, överskåp i tvättstuga och överskåp i garderob. Våra överskåp från Ballingslöv är dessutom laminerade med melamin vilket är slitsamt och fukttåligt och fördelaktigt om ditt överskåp är placerat i ett utrymme där de kommer utsättas för fukt, likt ett kök eller en tvättstuga. 

FAQ – vanliga frågor 

Kan jag endast använda era överskåp till köket?
Vi har överskåp i en rad olika storlekar och funktioner, bland annat överskåp i kyl och frys, men du kan även använda överskåpet som ett vitrinskåp. Då våra överskåp är fukttåliga kan de även användas i ditt badrum, källare, garage eller i tvättstugan. Överskåp kan dessutom användas som garderobslösningar då du även kan specialanpassa hyllplan eller byta ut dem mot bland annat trådbackar. 

Vilket material är skåpen målade med?
Våra överskåp från Ballingslöv är behandlade med melamin vilket är ett otroligt stryktåligt material som även stöter ifrån sig fukt. Detta är fördelaktigt då dina överskåp kommer att hålla längre. 

Finns det överskåp med plats för köksfläkt?
Det finns skåp överskåp som är specialanpassade med utrymme för fläktsystem. Vi har bland annat ett fläktskåp från Cylinda som döljer din köksfläkt inne i skåpet. På framsidan har du tre kryddhyllor för praktisk förvaring som är lättillgängliga vid matlagning. 

Vilka mått finns det att välja mellan?
Vi har en rad olika storlekar när det kommer till överskåp. Vi har bland annat överskåp i 30 centimeters höjd samt överskåp i kök med ett djup på 30 centimeter.