Filter

Pris

360,00 kr - 55 410,00 kr

Retro & Antik design

Bredd (cm)

45 - 90

Djup (cm)

10 - 65

Höjd

10 - 85

Min. höjd (cm)

5 - 90

Max. höjd (cm)

30 - 115

Ångfunktion

Antal Kokplattor / Zoner

Anti-fingerprint

Digital Display

Energiförbrukning

0 - 2

Mjukstängning

Säkring

0 - 20

Varmluft

Stektermometer

Temperatursintervall

30 - 30

Ugnsvolym i Liter

15 - 85

Spänning i volt

220 - 400

Vad ska man tänka på när man köper en ugn?

När man ska köpa en ugn finns det flera viktiga faktorer att överväga för att hitta en ugn som passar ens behov och krav. Storlek är en viktig faktor att tänka på eftersom man vill hitta en ugn som passar i köket och som kan hantera den matlagning som man önskar. En ugn med större kapacitet kan vara mer mångsidig, men tar också upp mer plats. Det finns två huvudtyper av ugnar att välja mellan - konventionella och varmluftsugnar. Konventionella ugnar har en värmekälla på toppen eller botten och är bra för att baka kakor och pajer. Varmluftsugnar har flera värmekällor och en fläkt som cirkulerar varm luft, vilket ger en jämnare tillagning. De är mer mångsidiga och kan användas för en rad olika tillagningar.

Måste man bränna ur en ny ugn?

Att bränna ur en ny ugn är en vanlig praxis som rekommenderas av tillverkare och användare för att avlägsna eventuella kemikalier eller oljor som kan finnas kvar på ugnens yta efter tillverkningen. Att bränna ur ugnen kan också bidra till att minimera obehagliga lukter eller röklukt som kan uppstå vid första användningen.
Att bränna ur en ny ugn är dock inte alltid ett måste. Vissa tillverkare kan ha förbehandlat ugnen på
ett sätt som gör att bränning inte är nödvändigt.

Finns det någon liten ugn för inbyggnad?

Det finns ugnar som är mindre än standardugnarna, du behöver inte köpa en fristående ugn om du inte vill, vi på Inredningsvaruhuset säljer även en liten ugn: Siemens inbyggnadsugn för små kök som har måtten 455 mm hög, 595 mm bred och 548 mm djup. Detta är en avancerad ugn med full steam ångfunktion så det är bara till storleken ugnen är liten, den har alla de funktioner som en stor ugn har.

Hur bra är en kombiugn jämfört med en vanlig ugn?

Hur bra ugnen är beror lite grann på vad du vill att en ugn skall vara bra på. Det finns ett flertal kombiugn bäst i test gjorda. Pristest har gjort ett kombiugn micro test som vanns av en ugn från Electrolux. Ugnen fick beröm för att den var en balanserad kombination mellan ugn och mikro. I samma test kom en ugn från Siemens på tredje plats, den fick lägre poäng eftersom den mest liknade en traditionell ugn och inte var lika energieffektiv. En kombi mikrovågsugn med varmluft är troligen mer energieffektiv än en traditionell ugn med mikrofunktion. Medan en traditionell ugn med mikrofunktion har dessutom över- och undervärme och därför är bättre vid vissa typer av matlagning.

De inbyggnadsugnar jag hittills hittat har alla varit i rostfritt. Finns det andra alternativ?

De allra flesta inbyggnadsugnar är rostfria men det finns även inbyggnadsugn vit och svart. Inbyggnadsugn från Bosch och inbyggnadsugn från Siemens går att få i både svart och vitt. Vi kan även erbjuda inbyggnadsugn 50 cm om det finns ett behov av en mer udda storlek.

VANLIGA FRÅGOR