En förvaring är en plats där man kan förvara saker som man vill ha nära till hands men som inte ska vara framme hela tiden. Det kan vara allt från kläder och skor till husgeråd, leksaker och lite mer ovanliga saker som julpynt. Garderober är ett sätt att organisera sin förvaring, oftast i form av en inbyggd skåpkonstruktion med dörrar. Dessa är vanligtvis gjorda av trä eller metall och kan vara antingen byggda in i väggen eller fristående.

Garderober kan vara enkla med bara ett par hyllor och en galge, eller mer avancerade med olika fack och skjutdörrar. Många garderober har också speglar och belysning för att underlätta att välja och hitta kläder.

Det finns många olika sätt att använda en garderob. Man kan till exempel ha en garderob för sina vardagkläder och en annan för sina festkläder, eller så kan man dela upp sin garderob efter färg eller plaggtyp. Oavsett hur man väljer att organisera sin garderob är det viktigt att hålla den rymlig och välorganiserad, så att man enkelt kan hitta det man söker.

Förvaring och garderober är viktigt för att hålla ordning på sina saker och göra det lättare att hitta det man behöver. De kan också hjälpa till att göra hemmet mer rymligt och välkomnande.