Filter

Infällning

Planlimmning

Toppmontering

Underlimmning

Pris

1 380,00 kr - 20 595,00 kr

Material / Utförande

Show/hide more options

Längd Diskbänk/Diskho (mm)

0 - 1170

Minsta skåpsbredd

240 - 900

Djup (mm)

0 - 525

Höjd / Djup på ho (mm)

15 - 225

Underlimmad Diskho till kök & tvättstuga

Med en underlimmad diskho får du ett både snyggt och lättstädat resultat. En planlimmad underlimmad har ingen kant (smulkant) – en klar fördel för renhållningen då en kant lätt samlar smuts. Det gör även det lättare för dig att rengöra diskbänken, då du enkelt kan föra ned vatten och annat skräp i diskhon utan en kant som tar emot. Det finns några olika monteringssätt under bänkskivan såsom undermonterad och undermonterad uppfräst beroende på hur mycket synlig kant/tjocklek av bänkskivan man vill ha i diskhon.

Hos oss på Inredningsvaruhuset kan du välja mellan flera modeller från några av de ledande leverantörerna av diskhoar, som Tapwell, Nordic Tech och Stala. I vårt sortiment hittar du stilrena diskhoar i rostfritt stål, såväl som mer unika varianter i nyanser av guld eller koppar. Det gör det enkelt för dig att hitta en diskho som smälter in i din köksinredning. Du kan lätt jämföra diskho pris och utförande utan att springa från butik till butik. Ett tips är att beställa diskhon i god tid och öppna emballaget så man ser att det är rätt modell och allt är helt. Att beställa en ny kan ta tid och då behöver kanske hantverkaren komma en gång till. Tänk även på semestertider då vissa fabriker stänger.

Gör ditt val hemma från soffan och väg fördelar mot nackdelar innan du genomför ditt köp. 

MONTERNG AV UNDERLIMMAD DISKHO

Underlimmad diskho monteras underifrån och limmas fast. Ingen synlig metallflärp/kant blir synlig. En lite exklusivare montering då det tar lite tid att utföra och ett hantverk krävs men blir väldigt snyggt när det är färdigt då man även ser tjockleken på bänkskivan.

1. Skall diskhon sitta i en granitbänkskiva, monteras vanligtvis diskhon på plats hos stenleverantören, då sitter redan diskhon färdig på plats vid leveransen. Allt för att det skall bli så bra resultat som möjligt och att stenleverantören kan lämna garanti på sin montering. Man får vara lite vaksam med tex. gjutjärnsstekpannor så man inte stöter i kanten för hårt. Även om materialet är sten så tål det inte vad som helst.

2. Underlimmning i laminatbänkskiva görs vanligtvis på fabrik hos köksleverantören då diskhon ofta vacumpressas i 24 timmar och en garanti på 5 år är inte ovanligt att det lämnas.

3. Underlimmning i träbänkskiva görs antingen färdig på fabrik eller av hantverkare på plats.

VANLIGA FRÅGOR