Fjäråskupan är ett helsvenskt företag med olika fläktsystem som kan anpassas för olika ventilationskanaler, och vi har även kolfilterlösningar för den som saknar ventilationskanal. Beroende på hur ditt kök och dina förutsättningar ser ut kan du välja mellan frihängande, vägghängda, skåpmonterade eller takmonterade kupor, samt inbyggda köksfläktar.

Företaget grundades 1989 då Ingvar Turefelt började tillverka, designa och distribuera kupan helt själv från Fjärås utanför Göteborg. Med en Fjäråskupa kommer din köksfläkt vara specialdesignad då alla kupor beställs och sedan tillverkas i fabriken i Torslanda. Du kan dessutom välja material, lackning och modell på din kupa och därmed göra den extra personlig och exklusiv. Eftersom all produktion fortfarande sker för hand så är varje kupa ett unikt hantverk. Tack vare Ingvars lyhördhet för vad kunderna önskar så har företaget hela tiden utvecklats och är idag ledande inom branschen – utan att tappa sitt unika signum med handgjorda fläktar.

Det finns ingen standard vad gäller utseende på fläkten, men likväl finns det ett standardutförande på den motor som installeras i fläkten, en motor av högsta kvalitet. Standardutförandet är en helt tyst och vibrationsfri EC-motor som är placerad i kupan och kan regleras i upp till åtta hastigheter. Den moderna tekniken i EC-motorn innebär att du i längden får högre effekt i fläkten samtidigt som energiförbrukningen blir lägre. Om lägenheten eller villan har centralventilation så regleras Fjäråskupan med ett spjäll som är motordrivet och inmonterat i kupan. På så sätt kan flödet justeras via en lucka i spjället. Spjällfunktionen återgår alltid till grundläget då den är timerstyrd. Bor du i villa så kan du välja ytterligare en funktion som även ventilerar i badrum och tvättstuga.


Till det system du än väljer ingår det alltid en kontrollpanel med touch på framsidan av fläkten, LED-belysning eller halogenspotlights med steglös dimmerfunktion och fettfilter i metall som kan diskas i maskin. Det finn nu även fjärrkontroll som du kan välja till alla kupor, på så sätt kan du enkelt styra och kontrollera fläkten var du än är i köket.

När du beställer en fläkt från Fjäråskupan levereras denna alltid komplett, färdig att installeras. Då flexibilitet och valmöjlighet är nyckelord, kan du alltid välja mellan flera olika fläktlösningar till din kupa. På detta vis får du ett alternativ som är anpassat just för ditt boende.
Fjäråskupans Köpguide (Öppnas i nytt fönster): KÖPGUIDE

Ingen kupa är den andra lik och inga storlekar eller format är för svåra.
För snabbast leverans och bästa miljöval kan ni själva hämta er kupa på Fjäråskupan.
Besök gärna Fjäråskupans showroom med alla modeller uppställda.

Kontakt/Kundtjänst
Telefon: 031-539340
E-post: info@fjaraskupan.se

Hemsida www.fjaraskupan.se