Nyheter

 • Eico Köksfläkt Lybra Plus
  Eico 5626

  Med inbyggd motor Up-and-down teknologi Rostfritt stål / crystal white...

  27 995 kr
 • Eico Standard Kolfilter 4824
  Eico 4824

  Passar till Box in

  425 kr
 • Eico Köksfläkt Box In 60
  Eico 4825

  Med inbyggd motor Rostfritt stål / glas Insats för integrering i skåp...

  4 300 kr
 • Eico Köksfläkt Box In Plus 60
  Eico 4827

  Med inbyggd motor Rostfritt stål / crystal white glas Insats för...

  7 995 kr
 • Eico Köksfläkt Victory 2.0 77 X
  Eico 2260

  Med inbyggd flyttbar motor Insats för integrering i skåp...

  6 905 kr
 • Eico Köksfläkt Victory 2.0 54 X
  Eico 2259

  Med inbyggd flyttbar motor Insats för integrering i skåp...

  6 385 kr
 • Eico Köksfläkt Vittoria 80 X
  Eico 5707

  Med inbyggd flyttbar motor Insats för integrering i skåp Levereras med...

  6 395 kr
 • Eico Köksfläkt Vittoria 60 X
  Eico 5706

  Med inbyggd flyttbar motor Insats för integrering i skåp Levereras med...

  5 895 kr
 • Eico Köksfläkt EicoE20 80 X Link
  Eico 2490

  Rostfritt stål Med inbyggd motor Insats för integrering i skåp...

  8 795 kr
 • Eico Köksfläkt EicoE20 60 X Link
  Eico 2489

  Rostfritt stål Med inbyggd motor Insats för integrering i skåp...

  7 995 kr
 • Eico Köksfläkt In-Light 70 X
  Eico 4774

  Rostfritt stål Med inbyggd motor Insats för integrering i skåp...

  12 495 kr
 • Eico Köksfläkt In-Light 52 X
  Eico 4773

  Rostfritt stål Med inbyggd motor Insats för integrering i skåp...

  11 995 kr

Extrapriser

Information

F A Q

Kök & Tvättstuga 

Både kök och tvättstuga kräver arbetsytor som är praktiska och funktionella för att du ska kunna arbeta obehindrat i dem. I den här kategorin hittar du allt du behöver för att skapa ett välinrett och funktionellt utrymme, från diskhoar och blandare till belysning och...

Läs mer om Kök & Tvättstuga

 • Kökshandtag

  Kökshandtag är ett enkelt och smart sätt för dig att göra en förändring i ditt kök utan att behöva renovera. Handtagen är den där lilla detaljen som verkligen kan förvandla ett kök. Ett skålhandtag är enkelt att greppa och ger en mer antik känsla eftersom de ofta användes på lådor i gamla butiker. En läderstropp ger ett unikt och stilrent intryck i ett modernare kök, medan ett robustare greppvänligt handtag som är lätt att torka av kan var lämpligare för barnfamiljen.

  Här på Inredningsvaruhuset säljer vi endast kökshandtag av bästa kvalitet, men vi är även måna om att sälja billiga kökshandtag. Vi samarbetar endast med de bästa leverantörerna och detta för att vi skall vara säkra på att kunna tillgodose de höga krav som vi vet att våra kunder har. Här finns därför bara hållbara produkter, som kräver minsta möjliga underhåll och som dessutom har en lång livslängd.

   

   

  VANLIGA FRÅGOR

 • Köksstommar


  Förklaringar av mått och beteckningar:
   

  Skåpsbeteckningar
  Beteckningens första siffra visar oftast skåpets bredd (tex. lådhurts B4 = bredden 400 mm.). Oftast (med få undantag) anger överskåpets första bokstav höjden (tex. K8 = K-höjd 700 mm).

  Däremot är det oftast den sista bokstaven som anger höjden i högskåp (tex. SKK (skafferiskåp) =  K-Höjd 2098 mm). 

  Skåp för kyl, frys, ugn och mikro
  Om du skall bygga in vitvaror i stommar är huvudregeln att skåpen (stommarna) måste vara ventilerade (läs monteringsanvisning på respektive vitvara vad som krävs. Obs! om vitvaran ej är monterad såsom det sägs i monteringsanvisning gäller oftast inte garantier på vitvaran). Ballingslövs skåp för inbyggnad av vitvaror har oftast urtag för ventilation i bakkant och i skåpets tak och botten. Obs! urtag för ventilation (minst 200 cm2) skall alltid göras i sockel och i takanslutning så luften kan cirkulera runt. För detta finns ventilationsgaller som man sätter i sockel och i takanslutningen (m.a.o. generellt krävs 2st ventilationsgaller till tex. inbyggd kyl eller frys). Ballingslöv rekommenderar en kopplad hylla som placeras mitt i skåpet (för att dra ihop sidorna så dem ej bågnar). Speciellt då högskåpet har förvaringshyllor, dragbackar o dyl och har en eller båda sidorna fria, eller är placerade mot kyl eller frys. 

  Fyra standardhöjder

  Dem fyra olika höjderna betecknas med bokstäverna L, K, F och T.

  Standardhöjder räknas från golv inkl. 150 mm sockel: 

  L-höjd                1972 mm

  K-höjd               2098 mm

  F-höjd                2248 mm

  T-höjd                2388 mm 


  Högskåp i T-höjd får man genom att kombinera högskåp i K-höjd med överskåp med beteckningen OT-290. Vid inbyggnadshögskåp för kyl, ugn o mikro o frys använder man överskåp OK-290 som har urtag för ventilation i taket och i bottens bakkant.
   

  Skåpens olika höjder och djup

  Typ av skåp                                   Höjd exkl. sockel                        Djup exkl.lucka 

  Bänkskåp, standard                  719 mm                                          581 mm

  Bänkskåp, lägre höjd                572 mm                                          581 mm

   

  Överskåp, L-höjd                       572 mm                                          312 mm

  Överskåp, K-höjd                       700 mm                                          312 mm

  Överskåp, F-höjd                       850 mm                                          312 mm

  Överskåp, T-höjd                       988 mm                                          312 mm

   

  Högskåp, M-höjd                       1308 mm                                        581 mm

  Högskåp, K-höjd                       1948 mm                                        581 mm

                                                    1948 mm                                        312 mm

  Högskåp, F-höjd                        2098 mm                                        581 mm

                                                    2098 mm                                        312 mm

   

  Skåpens invändiga djupmått

  Högskåpens och bänkskåpens invändiga djupmått är 567 mm med undantag skåp med indragen rygg som är 519 mm.

  Överskåpens invändiga djupmått är 298 mm.


  KÖKSSTOMMAR
  Nya köksstommar är ett perfekt detalj när du vill göra en mindre renovering av köket, då de i många fall sätter grunden för ditt nya kök. På Inredningsvaruhuset har vi därför handplockat produkter från ledande tillverkare såsom Ballingslöv, så att det blir enklare för dig att välja rätt. Hos oss hittar du köksstommar från utvalda varumärken som är både prisvärda och håller bra kvalitet. 

  I vårt sortiment finns köksstommar som är anpassade för vitvaror och de är bland annat utrustade med ventilationsluckor i skåpets bakkant, tak och botten. Detta för att skapa luftcirkulation inuti skåpet som bidrar till en fräschare luft. Skåpen är dessutom specialanpassade beroende på vilken funktion de ska fylla. Högskåp rekommenderas till exempel ha ett hyllplan i mitten så att sidorna inte bågar. Andra funktioner som skåpen har är att vara speciellt anpassade för att en micro ska passa i utrymmet. Köksstommarna är monterade i fabrik och kommer i olika storlekar och köksstommar mått. 

  Dörrarna och luckornas gångjärn på skåpen är utrustade med mjukstängande funktion för att minimera både slitage och ljudnivå. Då alla produkter vi erbjuder håller en snygg design är det lätt att göra tillval för att anpassa köket till dina behov. Under kategorin köksstommar hittar du bänkskåp, överskåp och bänkskåp, allt från lägre skåp till köksstommar i hörn. Vi har även specialanpassade köksstommar för diskbänk och arbetsytor - hos oss hittar du köksstommar till bra pris.


  FAQ – vanliga frågor
   


  Måste jag montera ihop skåpen själv?
  Våra skåpstommar från Ballingslöv är färdigmonterade i fabrik så det enda du behöver göra när du får hem dina produkter är att placera in dem i ditt kök. 


  Vilka storlekar finns?
  Vi har högskåp, bänkskåp och överskåp i olika storlekar. Det är viktigt att du som köpare mäter ut vilken storlek du vill ha på ditt skåp innan du beställer. Vi har köksstommar i de flesta mått då Ballingslövs kökssortimentet är ett av de största på markanden. Tex. 50 centimeter breda och i andra mått för att passa ditt kök. 


  Är materialet slitstarkt?
  Våra skåp från Ballingslöv är behandlade med Melamin. Detta är ett otroligt slitstarkt material och är enkelt att torka av vid spill. Melamin är även vattenavvisande vilket minskar risken för att ditt kök blir fuktskadat. 


  Låter lådorna när de slår igen?
  Flera av våra produkter är utrustade med Design Box. Detta är ett stängningssystem av senaste kvalitet som gör att dina lådor stängs ljudlöst. Vid maximalt utdrag kommer du enkelt åt allting inne i lådan. Fördelen med detta är att du sparar tid när du inte behöver stänga lådan försiktigt för att minimera ljudnivån. Även om du knuffar igen lådan med kraft så bromsas den automatiskt och stängs ljudlöst. Detta bidrar till ett tystare kök.

 • Diskho & Blandare

  Idag har du alla möjligheter att personligt inreda ditt kök med hoar och köksblandare i olika färger och funktioner för en mer personlig touch. Köksblandare har på senare tid utvecklats funktionsmässigt men kanske framförallt designmässigt. Nya smarta tekniska lösningar som diskmaskinsavstängning och utdragbara handduschar underlättar både disk och användandet av maskiner i köket. Det i kombination med snygg utformning gör att köksblandaren blir till en både praktisk och snygg inredningsdetalj i köket.

  Vi har ett spännande utbud som köksblandare i mässing som matchar vår köksho i mässing eller blandare i klassisk italiensk design som passar till exempel en Belfast-ho. Vill du ha en sober mörk köksbänk med till exempel en svart granitskiva så kan du matcha den med en svart diskho med en svart köksblandare. Du kan i princip välja precis hur du vill att din diskbänk ska se ut med inbyggda hoar, diskhoar eller om du vill ha en traditionell helbänk. Hos oss kan du även hitta diskhoar som du placerarar i ett hörn, vilket kan vara ett bra alternativ om du vill utnyttja mer lättillgängliga arbetsytor till annat eller har ett mindre kök.

   

  FAQ

  Vi vill byta ut vår gamla blandare i köket till en ny med duschmunstycke men vill inte spendera för mycket. Har ni någon billigare modell som ändå fungerar bra?

  Vi har ett flertal olika modeller köksblandare med duschmunstycke som är både prisvärda och som håller hög kvalitet. Vi har exempelvis en köksblandare från FM Mattsson som har både vanlig, fast kran och självstängande handdusch.

   

  Vilka olika finesser har ni på köksblandare?

  Vi har köksblandare med ett flertal olika funktioner i vårt sortiment. Till exempel höga köksblandare med dusch som är mycket praktiska när man behöver rengöra exempelvis stora grytor. Självklart har vi många modeller av köksblandare med diskmaskinsavstängning. Här hittar du också vattenkranar för kolsyrat vatten och om du vill spara på både bänkyta och energiåtgång, varför inte installera en blandare med kokande vatten? Självklart har dessa inbyggda barnsäkerhetsanordningar och skållningsskydd.

   

  Vilka modeller finns att välja på när det gäller kökshoar?

  Vi har ett mycket stort sortiment med bland annat material som porslin, komposit, mässing och självklart vanligt rostfritt stål. Du kan även välja unika färger som antracit grå, guld, brons och svart om du söker en annorlunda inredning i köket. I vårt utbud hittar du runda, avlånga, fyrkantiga och mer eller mindre djupa hoar för att du ska kunna hitta en hos som passar perfekt i ditt kök. Kombinera gärna en rund med en fyrkantig.

 • Köksinredning

  Med rätt köksinredning och belysning blir matlagningen lättare. Bra belysning hjälper dig att se vad du gör både när du lagar mat och städar, smarta förvaringslösningar hjälper dig utnyttja utrymmet maximalt och rätt kokkärl gör det lättare att uppnå bra resultat när du lagar mat. I den här kategorin hittar du alla dessa typer av produkter.

   

  Rätt belysning underlättar allt arbete i köket – det gör det lätt att se vad du arbetar med, utan att du blir bländad eller att du måste kisa. I ett kök behövs både takbelysning och strategiskt placerade belysningar som ovanför spisen, ovanför bänkytor där du arbetar och om du till exempel har ugnen placerad en bit ifrån spisen.

  Stekpannor och kastruller är oumbärliga i varje kök och här är det bra att satsa på kokkärl av bra kvalitet. De håller länge och sköter du dem väl kan det dröja många år innan det blir nödvändigt att köpa nya. Samma princip gäller övrig köksinredning – från hörnkaruseller till kökshandtag. Hos oss hittar du därför bara köksinredning och belysning från kvalitetsmärken.

 • Köksbelsyning

  Köket är det rum i huset där belysningen verkligen spelar en stor roll när det gäller hur funktionellt det upplevs av dig när du arbetar vid bänkar, spis och ugn. Men, i takt med att köket i allt större grad används som husets huvudsakliga plats för umgänge bör du kunna tända en behagligare belysning som främjar umgänge. Du behöver därför låta planeringen av kökets belysning ta tid för att få rätt belysning på rätt plats.

  Eftersom köket till stora delar har en fast utformning så är det relativt lätt att få till en väl fungerande köksbelysning direkt vid renovering eller nybyggnation. Takbelysning i kök bör ge ett tillräckligt starkt och jämnt sken som fungerar väl vid städning till exempel. Vid kökets arbetsytor behöver du ha ett lagom starkt sken i en nivå som inte bländar. Här hos oss hittar du även olika typer av köksbelysning under skåp.


  Stämningsbelysningen är en viktig del av helheten särskilt eftersom vi numer oftast, till skillnad från förr, väljer att placera matbordet i närhet till spis och arbetsytor. Då kan du med fördel hänga upp köksbelysning i tak eller använda spotlights. Över matbordet kan man med fördel hänga en armatur som regleras med dimmer. På så sätt kan den båda användas tillsammans med allmänbelysningen vid städning eller om man använder bordet som arbetsyta, men även som stämningsbelysning. Detsamma gäller punktbelysning som riktas mot vissa delar köket.

   

   

  VANLIGA FRÅGOR

 • Övrigt kök & tvättstuga

  För att planera tvättstugan behöver man först fundera på vilka funktioner man är ute efter och vad som behöver få ta plats förutom den självklara tvättmaskinen och eventuellt torktumlare eller torkskåp. En fördel är om du har möjlighet att hänga tvätt på linor i takhöjd eller på en torkställning om du inte har torkskåp eftersom viss tvätt ska dropptorkas. En tvättbänk i tvättstuga som inredning tillgodoser flera behov i ett. Här finns plats för förvaring av tvätt, kläder för lagning, tvättmedel och annat. Tvättbänken har en inbyggd tvättho där du kan handtvätta fintvätt, skölja av leriga skor eller fylla skurhinken med mera. Ofta behöver man mer förvaring i tvättstugan. Det kan vara praktiskt med hyllor på väggarna och kanske ett garderobssystem, skåp i tvättstugan kan man oftast inte få för många av!

  Glöm inte att göra rummet attraktivt också genom att planera färgsättning på väggar, golv och skåpsluckor så att det blir mer hemtrevligt att stå och vika tvätten eller stryka. Rätt belysning är också viktigt för att tvättstugan ska fungera bra att jobba i.

   

   

  VANLIGA FRÅGOR

Per sida
Visar 1 - 36 av 4647 produkter
Visar 1 - 36 av 4647 produkter
Kök & Tvättstuga

Både kök och tvättstuga kräver arbetsytor som är praktiska och funktionella för att du ska kunna arbeta obehindrat i dem. I den här kategorin hittar du allt du behöver för att skapa ett välinrett och funktionellt utrymme, från diskhoar och blandare till belysning och skärbrädor.

 

En bra diskho gör det enkelt att både diska och handtvätta kläder. Hos oss hittar du rymliga diskhoar i rostfritt stål som rymmer allt från kaffekoppar till gjutjärnsgrytor och skrymmande plagg. Det tåliga materialet motstår det mesta som du råkar tappa i diskhon och är dessutom enkelt att rengöra. Till diskhon erbjuder vi ett flertal bra blandare som både matchar dem utseendemässigt och har praktiska funktioner som en utdragbar handdusch. Det gör det lätt att skapa en enhetlig inredning i ditt kök eller i din tvättstuga. Vi har också tvättbänkar av hög kvalitet från märken som Franke och Nimo. Dessa tvättbänkar ger dig fina avställningsytor och är utrustade med ett flertal lådor som underlättar förvaringen av allt som krävs för tvätten.

 

Behöver du en vanthängare, skärbrädor, avrinningskärl och silbrickor? Även dessa produkter hittar du i den här kategorin – välkommen att köpa köks- och tvättestugeinredning hos oss!

 

VANLIGA FRÅGOR