Ett tvättställe i ett badrum är en plats där man kan tvätta händerna och ansiktet. Det består vanligtvis av en kran, en handfatsskål och eventuellt en spegel ovanpå. Tvättstället kan vara gjort av olika material, till exempel keramik, porslin, sten eller frp (fiberarmerat plast). Det finns olika typer av tvättställ, till exempel enkel handfat med en kran och en skål, eller ett mer komplext handfat med flera skålar, en spegel och förvaringsmöjligheter för till exempel tvål och handdukar. Det finns även tvättställ med integrerad kommod eller skåp under handfatet för förvaring av tvål, handdukar och annat som man behöver i badrummet.

Det är viktigt att hålla tvättstället rent och hygieniskt, eftersom det är en plats där bakterier lätt kan spridas. Därför bör man regelbundet rengöra tvättstället med en rengöringsmedel speciellt anpassat för badrum. Det är också viktigt att välja en kran och handfatsskål som är lätta att rengöra, så att man inte får svårt att ta bort smuts och bakterier.

Ett annat aspekt att tänka på när man väljer tvättställe är utformningen. Det finns många olika stilar att välja mellan, från enklare och funktionella till mer eleganta och lyxiga. Man kan också välja mellan olika färger och material för att få ett tvättställe som passar in i den övriga inredningen i badrummet.

Tvättstället är en viktig del av badrummet, och det är därför viktigt att man väljer ett som passar ens behov och preferenser.