En väggmonterad tvättställsblandare är en typ av kran som används för att reglera vattentemperaturen och flödet vid ett tvättställe. Den monteras på väggen ovanför tvättstället och har en kran som man vrider på för att öppna och stänga vattnet, samt en handtag som man drar i för att justera temperaturen.

Det finns olika typer av väggmonterade tvättställsblandare att välja mellan, med olika stilar och utföranden. Vissa har en enkel kran och handtag, medan andra har mer avancerade funktioner som exempelvis en utdragsbar duschmunstycke.

En väggmonterad tvättställsblandare har fördelen att den är enkel att installera och ger ett stilrent intryck i badrummet. Den kan dessutom vara lättare att rengöra än en kran som sitter på en konsol eller en diskbänk, eftersom det inte finns några luckor eller gömställen där smuts och bakterier kan samlas.

Det är viktigt att välja en tvättställsblandare av hög kvalitet och som är godkänd enligt gällande normer, eftersom den kommer att användas mycket och behöver vara hållbar och säker. Det kan också vara bra att välja en tvättställsblandare med en märkning som visar att den har låg vatten- och energiförbrukning, eftersom det kan bidra till att minska påverkan på miljön och hushållets räkningar.