Filter

Pris

0 kr - 15 450 kr

Bredd (cm)

5 - 125

Show/hide more options

Bredd modulmått

45 - 125

Längd (cm)

30 - 120

Höjd (cm)

5 - 120

(Barnlås lucka, Barnlås låda, Eluttag, Handdukshållare, Gångjärn, Luckdämpare, Luckliftbeslag, Lås till köksstomme)

Att bygga eller planera ett kök kräver mycket anpassning. Utöver val av skåpsluckor, planlösning och annat materialval finns det även en hel del tillbehör som behöver väljas och monteras på rätt plats och på rätt sätt för att du ska få ett bra, välavvägt och välfungerande kök som hela familjen har glädje utav. När du köper köksprylar online och köksredskap på nätet är det därför viktigt att se till att allt hänger ihop. Enklast är att hålla sig till en tillverkare i så stor utsträckning som möjligt och köpa även tillbehören från denna.

Det finns gott om olika småtillbehör för luckor och skåp som måste väljas. Antingen utifrån estetiska faktorer eller utifrån funktion. Gångjärn kan antingen fungera med en klickmekanism så att skåpet stängs direkt, eller så kan de ha en mjukare stängning (så kallad luckdämpare). Samma princip kan appliceras på lådor, vilket har fördelen att risken för klämskador och att panelen skadas minskar avsevärt.

När det kommer till kökstillbehör för barn finns det kökstillbehör på nätet anpassade för just barnens olika behov. Små barn behöver bland annat oftast fler säkerhetsanordningar, prioritera att sätta barnlås på de luckor och lådor där du förvarar potentiellt farliga saker som knivar och stekpannor. Hos Inredningshuset hittar du flera högkvalitativa kökstillbehör – vi har allt för köket.

FAQ – vanliga frågor

Hur planerar jag för montering av handdukshållare?
När du planerar montering av tillbehör såsom handdukshållare och eluttag är det viktigt att inventera behov och placera dem utifrån det. En handdukshållare placeras normalt sett på sidan av ett skåp för att handdukarna ska kunna hänga fritt och vara lätt åtkomliga när de behövs. Handdukar blir blöta så det är bra att de får luft på det sättet hellre än att läggas i en låda.

Hur planerar jag för montering av eluttag?
För eluttagen är regeln att planera för var du kommer att använda apparater som kommer att använda el. En elvisp är mobil och kan flyttas runt, medan en fritös eller en köksmaskin ofta har en fast plats i köket där du behöver ha eluttag redo. Ett minimum är att ha eluttag vid din längsta köksbänk då den är bäst att ha maskinerna på, och sen eluttag nära spisen om du behöver vispa eller mixa något samtidigt som du kokar det.

Vilka tillbehör kan jag använda för skåpsluckor i köket?
När du bygger nytt måste du också bestämma dig för hur luckor och skåp ska öppnas. Vill du ha handtag eller knoppar, eller luckor som inte har någon exteriör öppningsmekanism utan glider upp när du trycker på dem? Det är framförallt en fråga om tycke och smak och vilken inredningsstil du är ute efter.