Sous Vide köksmaskin

Med Sous Vide köksmaskin kan du laga fantastisk mat hemma med samma resultat som på stjärnkrogen. Vill du också kunna bjuda på den där perfekt tillagade köttbiten som annars bara går att få på de finare restaurangerna? Då har vi det perfekt hjälpmedlet för dig. Det bäst av allt - det är otroligt enkelt!

Sous Vide betyder "under vakuum" och har länge använts på restauranger över hela världen. Genom att först vakuum-förpacka kött, fisk, kyckling eller vad du nu önskar tillaga och sedan sänka ned dem i ett perfekt tempererat vatten gör att du kan uppnå fantastiska resultat. Du ställer in din Sous Vide på önskad temperatur, placerar den på kanten av en kastrull/gryta, startar timern och sen sköter resten sig självt. Eftersom temperaturen ligger helt stabilt finns ingen risk för att tillaga din råvara så att den blir torr. Temperaturen håller sig inom en noggrannhet på +/- 0.1°C tack vare att den cirkulerar vattnet.

Med en smart konstruktion är det en produkt du kommer vilja använda om och om igen.

 Vakuumförpackare
Med Sous Vide vakuumförpackare kan du bevara livsmedel upp till 7 gånger längre än konventionella förvaringsmetoder. Använd din Vakuumförp ackareapparat hemma i köket och du kommer snart att upptäcka hur praktisk och mångsidig den är. Oavsett om du vill förlänga hållbarheten på din mat, förhindra frostskador eller tillaga den genom Sous Vide.

Exponering för luft kan få mat att förlora både smak och näring. Det kan också öka tillväxten av bakterier och jäst, vilket kan leda till att maten förstörs. Vakuummaskinen tar bort luften och stänger in både smaken och färskheten. Vacuumförpacka morgondagens lunch eller njut av säsongens guldkorn längre – vakuumförpackare håller lättförstörda eller sällan använda ingredienser fräscha längre.

En vakuumförpackare är det idealiska hjälpmedlet när du snabbt vill marinera kött eller andra livsmedel. Med maten och marinaden vakuumförpackade i en vakuumpåse kommer marineringen att bli klar på endast ca. 20 minuter. Vakuumförpackningen öppnar upp porerna i maten så att du kan få den där goda, marinerade smaken på några minuter istället för över natten.

Vakuumpåsar
Med vakuumpåsar kan du vakuumförpacka önskat livsmedel på ett säkert och hållbart sätt. Påsarna kan användas i mikrovågsugn samt i sjudande vatten (vid t.ex. Sous Vide-matlagning). Påsarna kan återanvändas och tål att diskas i maskin. Givetvis är våra vakuumpåsar godkända enligt EU´s Food Contact Materials (1935/2004/EG) samt REACH-förordningen (EG 1907/2006).