Beslag Design Läderhandtag SS-A

Läderhandtag

Tillverkare: Beslag Design

  • Rostfritt läderhandtag
  • Lindat med naturgarvat och miljövänligt läder från Tärnsjö Garveri
  • Välj Brun, svart eller natur läder

Leveranstid: 2-5 arbetsdagar

333 kr

Leveransinformation →

Mer information

Beslag Design Läderhandtag SS-A
Läderhandtag SS-A. Rostfritt handtag lindat med naturgarvat och miljövänligt läder från Tärnsjö Garveri. Välj mellan följande utförande: Rostfritt/läderlindat brun, rostfritt/läderlindat natur, rostfritt/läderlindat svart eller rostfritt/läderlindat brun.

KLASSIFICERINGAR

Tärnsjöläder-Naturgarvat läder från Tärnsjö garveri.

01. TÄRNSJÖ LÄDER
Konsten att garva läder vegitabiliskt är flera tusen år gammal. Sedan 1873 har Tärnsjö Garveri använt dessa väl beprövade metoder. Industrialiseringen har gjort att garverier kan erbjuda skinn till lägre priser och många garverier har valt den vägen. Tärnsjö Garveri valde en annan väg. Varför?

Eftersom det estetiska av vegetabiliskt garvat läder saknar motsvarighet och den patina som syns när lädret används över en längre tid inte kan framställas på något annat sätt. Det är också det enda sättet att producera läder av bästa kvalité och samtidigt värna om vår miljö.

02. VEGETABILISK GARVNING
Tärnsjö Garveri tillverkar garvsyra av ekbark på samma sätt som  våra förfädrar gjorde eftersom det ger bäst resultat. Att producera läder på ett sätt som är miljövänligt är mer tidskrävande än normal garvning.

Men vad gör det att garvningsprocessen tar längre tid när syftet är bästa möjliga kvalite?
Tärnsjö Garveri tillverkar unika läder.

03. LEVANDE LÄDER
Lädret från Tärnsjö Garveri är helt fritt från krom och det vegetabiliskt garvade lädret tillverkas från hudar av finaste kvalitet. I tusentals år har människan garvat läder med garvsyra från vegetabiliska källor som ek och mimosa bark.

De använder fortfarande dessa miljömässigt hållbara metoder i dag för att säkerställa att deras läder har en naturlig yta som åldras vackert och patineras med tiden.

04. SKÖTSEL AV LÄDER
Läder är ett naturmaterial. Med rätt utförande, material av högsta kvalité och lite underhåll får man en produkt som håller mycket länge och patineras med värdighet.

05. ALLMÄNNA RÅD
1. Exponering i direkt solljus kan bleka mörka färger och göra ljusa färger mörkare.

2. Varm, torr luft kan torka ut lädret om det inte impregneras regelbundet.
3. Vissa rengöringsmedel och kemikalier kan missfärga och förstöra ytan på lädret.
4. Om ni använder för mycket vatten på lädret så ändrar det färg.

06. IMPREGNERING
Var extra försiktig med bruna och naturfärgade läderprodukter som kan mörkna avsevärt vid kontakt med vatten. Vi rekommenderar att man använder en fuktig och ordentligt urkramad trasa när man rengör lädret.

Efter att ni torkat av läderprodukten är det viktigt att lädret torkar ordentligt innan man applicerar  någon form av impregnering. Det finns många olika typer av impregnering och hästbutiker som oftast har flertalet produkter för lädervård kan hjälpa dig med att rekommendera vilken typ av impregnering ni ska använda för att bevara lädrets färg och mjukhet.

Specifikationer

VarumärkeBeslag Design
Artikelnummer339640-11
Typ av BeslagLäderhandtag
Höjd på handtag (mm)35
Längd på handtag (mm)138
Ean7316180001663
ProduktgruppHandtag

Recensioner

Skriv en recension

Beslag Design Läderhandtag SS-A

Beslag Design Läderhandtag SS-A

  • Rostfritt läderhandtag
  • Lindat med naturgarvat och miljövänligt läder från Tärnsjö Garveri
  • Välj Brun, svart eller natur läder

30 andra produkter i samma kategori: