Filter

Produktkategori

Pris

0 kr - 1 665 kr

Show/hide more options

Bredd modulmått

40 - 85

Längd (cm)

20 - 210

Bredd (cm)

0 - 245

Höjd (cm)

0 - 155

Ett överskåp är ett bra och enkelt sätt att skaffa extra förvaringsutrymme i köket, samtidigt som du drar bort uppmärksamheten från en yta som annars inte skulle ha varit särskilt estetiskt tilltalande. Ett överskåp kan du dessutom relativt enkelt plocka ihop och bygga själv. Det du behöver ha koll på är vilka mått du har ovanför där du ska ha överskåpet. Därefter väljer du vilket fabrikat och material du ska köpa, vilken typ av hyllor som ska vara i och vilka beslag du vill ha.

Många av de stora vitvaru-företagen tillverkar egna produkter i den här kategorin, det finns till exempel särskilda överskåp för kyl och frys från Samsung, Siemens, Bosch, Husqvarna och Whirlpool. I vissa fall går det till och med att expandera eller krympa ett köpt överskåp i efterhand om dina behov förändras, så det går alltid att anpassa så att ett överskåp från en tredjepartstillverkare kan bli ett alldeles utmärkt Siemens överskåp.

Det vanligaste materialet för överskåp till kyl och frys är trä och träfaner, men det finns också överskåp rostfritt material och överskåp för kyl i plåt. För dig som vill ha belysning inne i ditt överskåp så finns också lösningar med spotlights och liknande som du kan montera upp inne i skåpet för att se bättre när du är på nattlig räd efter till exempel något gott att äta.

FAQ – vanliga frågor

Vilka tillbehör kan jag välja till mitt överskåp?
När det kommer till tillbehör för ditt överskåp hittar du flera olika typer i vårt sortiment. Bland annat olika hyllplan, gångjärn och luckdämpare. Du kan även hitta en så kallad utkastare som ersätter ett handtag på luckan, du trycker bara på skåpsdörren så kommer luckan öppnas med hjälp av den klick-push funktion som utkastaren har.

Vad är en luftspalt?
Något som är viktigt att tänka på när du bygger ett överskåp är att lämna en luftspalt mellan kylen/frysen och överskåpet. Då eldragningar ofta görs bakom skåpet får ett överskåp nästan aldrig fullt djup i jämförelse med ett vanligt köksskåp. Spalten på framsidan döljs dock ofta med ett särskilt ventilationsgaller för att få kylen/frysen och överskåpet att se enhetligt ut.

Vad kan jag förvara i ett överskåp?
Det vanligaste är att du förvarar torrvaror i ett överskåp, likt mjöl, flingor, socker och kanske skorpor eller knäckebröd. Ett kylskåp eller en frys alstrar en hel del värme som stiger uppåt så det är oftast ingen bra idé att förvara saker som kan smälta där inne. Som till exempel choklad eller andra matvaror som blir dåliga av att hettas upp. Ett annat alternativ är givetvis att använda överskåpet till att förvara porslin som inte används särskilt ofta.