Filter

Pris

0 kr - 270 kr

Visa fler alternativ

Längd (cm)

110 - 120

Bredd (cm)

0 - 5

Höjd (cm)

15 - 20

Nyheter

Information

F A Q

Tillbehör – laminat, målat, faner 


LAMINAT, MÅLAT, FANER (Socklar, frisidor, Takanslutningar, Kakellist, Dekortäcklist, Ljusrampslist, Krönlist, Takramp, Passbit, Passbitsats)
För att ett skåp eller en garderob ska få ett mer tilltalande utseende finns det en...

Läs mer om Tillbehör – laminat, målat, faner

Visar 1 - 10 av 10 produkter
Visar 1 - 10 av 10 produkter
Tillbehör – laminat, målat, faner


LAMINAT, MÅLAT, FANER (Socklar, frisidor, Takanslutningar, Kakellist, Dekortäcklist, Ljusrampslist, Krönlist, Takramp, Passbit, Passbitsats)
För att ett skåp eller en garderob ska få ett mer tilltalande utseende finns det en mängd mindre tillbehör att köpa som hjälper till att dölja till exempel fristående ben och liknande, för att bland annat skapa en mer “inbyggd” känsla på garderoben eller köksskåpet. Ytterligare en fördel med att bygga för mellanrummen på detta sätt är att du undviker att råka ut för dammansamlingar i utrymmen där det ofta är väldigt svårt att komma åt att rengöra.

Socklar och takanslutningar är två typ av skydd som monteras på olika sätt i ditt kök. En sockel sitter på undersidan av ett skåp eller en vitvaru-produkt och döljer stödbenen på det. En takanslutning fungerar på samma sätt som en sockel, fast i överkant av skåpet upp mot taket. Dessa målas normalt sett i samma kulör som skåpsluckorna för att skapa ett enhetlig utseende på köket. En sockel eller en takanslutning byggs oftast sett inte heller modulärt utan det är en längre enhet som löper obrutet ovanför eller under din kökslösning med flera skåp eller lådor.

Även frisidor och täcklister är tillbehör du har nytta av. En frisida är det som sitter i ytterkant på din köksförvaring för att du inte ska ha öppet från sidan in i skåp och lådor. En dekortäcklist är en form av täcklist och fungerar som en takanslutning fast oftast med mindre bredd. Den har också oftast någon form av struktur i sig för ett mer allmoge-utseende i köket.

FAQ – vanliga frågor

Vilka olika typer av socklar kan jag välja mellan?
Andra typer av socklar och tillbehör till socklar kan vara beslag eller sockelhörn som du monterar dit på benen på det skåp eller liknande du ska sockla in.

Vad är en takramp?
En annan typ av list som du kan använda för att ansluta till taket är en takramp. Det är en list som har en utskjutande flat del i vilken du kan montera LED-belysning eller någon form av spottar för att få ytterligare en ljuskälla i köket.

Hur kan jag använda en kakellist?
En kakellist eller kakelprofil används, som namnet antyder, på kaklade ytor. Kakellisten ansluter i änden på kaklet och bidrar till att förstärka hållbarheten på din kakling.

Hur funkar passbitar och passbitsatser?
En passbit är en mindre bit som kan användas när du bygger ett nytt kök och ytorna inte är helt jämna. Du kompletterar då med en passbit på baksidan och borrar upp köksskåpen mot den. En passbit kan antingen sågas till själv av överblivet material eller så köper du en passbit eller en passbitsats som passar till ditt kök. Andra namn på denna typ av lister är bland andra takramp, täcklist eller ljusrampslist.