Filter

Pris

0 kr - 11 910 kr

Show/hide more options

Bredd modulmått

30 - 105

Längd (cm)

20 - 210

Bredd (cm)

0 - 245

Höjd (cm)

0 - 190

Ett högskåp är en väldigt praktisk och flexibel förvaringslösning som passar i de flesta rum. Tack vare de optimala förvaringsmöjligheterna som du får till med rätt tillbehör, kan du ha dem i köket och förvara kökstillbehör i dem, som garderob i sovrummet, eller till och med i badrummet för förvaring av till exempel handdukar och tvätt. Ett högskåp är, som det hörs på namnet, ett högt skåp där du kan bygga upp den förvaring som du själv vill ha.

Ett högskåp som ska användas i köket kan antingen fungera som städskåp eller som en förvaringslösning liknande andra köksskåp. Tänk dock på att du med en högskåpslösning inte får öppen yta för köks- och diskbänk på samma sätt som du får om du bygger ett väggskåp eller ett överskåp. Så planera därefter när du bygger ett högskåp i köket. Om du väljer en lådlösning i något av dina skåp i köket finns det särskild lådinredning att köpa i form av dämpare och gummimattor att lägga i botten på lådorna.

Ett högskåp som ska användas som garderob kräver även det viss behovsanpassning utifrån användningsområde. Det finns en mängd garderobstillbehör att välja mellan, till exempel stänger att hänga galgar på, hyllplan för skor och lådor för tröjor, strumpor och underkläder. Hos Inredningsvaruhuset hittar du tillbehör för högskåp i allra högsta kvalitet.

FAQ – vanliga frågor

Hur kan jag optimera ett högskåp i köket?
Ett högskåp som ska användas för kökstillbehör såsom stekpannor, porslin och torrvaror, byggs med fördel som ett högskåp med hyllplan av galler eller trä. Du väljer själv vilken typ av hyllplan du ska ha och vilket utrymme det ska vara mellan dem baserat på dina behov. Tänk på att om du ska fylla hyllorna med tunga saker så kommer du behöva fler hyllplan än om du tänker dig ha ett utrymme för flingor och havregryn.

Vilka tillbehör behöver jag för ett högskåp som ska förvara städprylar?
Till ett städskåp finns särskild ”färdig” inredning att köpa. Du behöver till exempel ett ställ för dammsugaren med en smart lösning för att inte slangen ska slå omkull andra föremål som finns i skåpet. Det kan också vara bra att ha ett övre hyllplan för dina städprodukter, kanske en gallerlåda för textilier och ett medicinskåp.

Vilka tillbehör kan jag välja för ett högskåp som ska agera garderob?
Du kan välja till både stänger och hyllplan, här gäller det dock att se till att du har rätt höjd för det som ska hängas från en stång så att du inte bygger upp med lådor för högt. Det kan också vara en bra idé att bygga ett särskilt överskåp till garderoben där du kan förvara saker som inte används lika ofta. På så sätt undviker du att det kommer in damm där när du öppnar dörren till den vanliga garderoben.