Filter

Pris

120 kr - 1395 kr

Visa fler alternativ

Bredd modulmått

45 - 120

Längd (cm)

60 - 70

Bredd (cm)

60 - 65

Höjd (cm)

30 - 85

Nyheter

Information

F A Q

Bänkskivor laminat 

En bänkskiva i modernt laminat är gjord för att kunna användas på alla tänkbara sätt i ett kök. Även en billig bänkskiva i laminat ska tåla att användas som skärbräda och få saker spillda på sig utan att varken repas eller ändra färg. Normalt sett är därför...

Läs mer om Bänkskivor laminat

Visar 1 - 9 av 9 produkter
Visar 1 - 9 av 9 produkter
Bänkskivor laminat

En bänkskiva i modernt laminat är gjord för att kunna användas på alla tänkbara sätt i ett kök. Även en billig bänkskiva i laminat ska tåla att användas som skärbräda och få saker spillda på sig utan att varken repas eller ändra färg. Normalt sett är därför en laminatskiva försedd med en särskild fuktspärr på ovansidan som du enkelt kan rengöra med en trasa, ljummet vatten och ett milt rengöringsmedel.

De laminatskivor vi har i sortimentet kommer i olika storlekar, former och färger och du kan bland annat välja mellan en tunn laminatskiva eller en tjockare modell. Ett bra alternativ är ofta en bänkskiva i kompaktlaminat. Kompaktlaminat är ett material som består av en insida av kraftpapper (sågspån, spillbark från annan träproduktion och återvunnet papper som impregneras och pressas till en hård kärna i laminatet) och en blank yta av vanligt impregnerat laminat. Kompaktlaminatet är en något exklusivare produkt och är ett prisvärt sätt att höja inredningskänslan i ditt kök.

De flesta kökstillverkare har ett standardsortiment med laminatskivor i de vanligaste storlekarna. Det är dock inte alltid säkert att de passar till just ditt kök, därför finns alltid möjlighet att måttbeställa laminatskivor. Du mäter då upp vilken storlek du behöver ha på din bänkskiva och kan sedan klicka hem en personlig måttbeställd bänkskiva i laminat. Laminatskivan sågas sedan upp efter dina specifikationer på fabrik och levereras hem till dig klar att installera.

FAQ – vanliga frågor

Vad är laminat?
Laminat är ett material som består av flera olika skikt av ett material som sammanfogats till en enhet. Det används ofta till inredningsprodukter av olika slag eftersom det är ett väldigt mycket lättare material att arbeta med än solitt trä. Fördelarna med laminat är att det är hållbart, det väger inte så mycket per kvadratmeter och det är förhållandevis billigt i jämförelse med alternativen.

Hur vårdar jag laminatskivor?
Laminat är ett hållbart material som är gjort för att tåla mycket stryk. Men det finns en del saker att tänka på. Du ska till exempel aldrig använda slipande rengöringsmedel (eller skursvampar) på ett laminat då det kan orsaka repor. Tänk också på att torka bort vattenansamlingar så fort som möjligt då det annars kan tränga in i materialet och orsaka missfärgningar. Ställ heller aldrig en varm gryta direkt på laminatet utan använd ett grytunderlägg.

Kan min laminatskiva fungera som en skärbräda?
Laminatet ska klara vanliga stålknivar utan att ta skada, men det är ändå rekommenderat att använda en skärbräda i de flesta fall. Du som använder keramiska knivar bör tänka på att laminatets motståndskraft mot sådana är betydligt sämre än mot vanliga knivar, så om så är fallet är en skärbräda ett måste.