Filter

Pris

0 kr - 82 665 kr

Show/hide more options

Bredd modulmått

10 - 125

Längd (cm)

0 - 260

Bredd (cm)

0 - 245

Höjd (cm)

0 - 870

Förklaringar av mått och beteckningar: 

Skåpsbeteckningar
Beteckningens första siffra visar oftast skåpets bredd (tex. lådhurts B4 = bredden 400 mm.). Oftast (med få undantag) anger överskåpets första bokstav höjden (tex. K8 = K-höjd 700 mm).

Däremot är det oftast den sista bokstaven som anger höjden i högskåp (tex. SKK (skafferiskåp) =  K-Höjd 2098 mm). 

Skåp för kyl, frys, ugn och mikro
Om du skall bygga in vitvaror i stommar är huvudregeln att skåpen (stommarna) måste vara ventilerade (läs monteringsanvisning på respektive vitvara vad som krävs. Obs! om vitvaran ej är monterad såsom det sägs i monteringsanvisning gäller oftast inte garantier på vitvaran). Ballingslövs skåp för inbyggnad av vitvaror har oftast urtag för ventilation i bakkant och i skåpets tak och botten. Obs! urtag för ventilation (minst 200 cm2) skall alltid göras i sockel och i takanslutning så luften kan cirkulera runt. För detta finns ventilationsgaller som man sätter i sockel och i takanslutningen (m.a.o. generellt krävs 2st ventilationsgaller till tex. inbyggd kyl eller frys). Ballingslöv rekommenderar en kopplad hylla som placeras mitt i skåpet (för att dra ihop sidorna så dem ej bågnar). Speciellt då högskåpet har förvaringshyllor, dragbackar o dyl och har en eller båda sidorna fria, eller är placerade mot kyl eller frys. 

Fyra standardhöjder
Dem fyra olika höjderna betecknas med bokstäverna L, K, F och T.

Standardhöjder räknas från golv inkl. 150 mm sockel: 

L-höjd                1972 mm

K-höjd               2098 mm

F-höjd                2248 mm

T-höjd                2388 mm 

Högskåp i T-höjd får man genom att kombinera högskåp i K-höjd med överskåp med beteckningen OT-290. Vid inbyggnadshögskåp för kyl, ugn o mikro o frys använder man överskåp OK-290 som har urtag för ventilation i taket och i bottens bakkant.

Skåpens olika höjder och djup
Typ av skåp                                   Höjd exkl. sockel                        Djup exkl.lucka 

Bänkskåp, standard                  719 mm                                          581 mm

Bänkskåp, lägre höjd                572 mm                                          581 mm 

Överskåp, L-höjd                       572 mm                                          312 mm

Överskåp, K-höjd                       700 mm                                          312 mm

Överskåp, F-höjd                       850 mm                                          312 mm

Överskåp, T-höjd                       988 mm                                          312 mm 

Högskåp, M-höjd                       1308 mm                                        581 mm

Högskåp, K-höjd                       1948 mm                                        581 mm

                                                  1948 mm                                        312 mm

Högskåp, F-höjd                        2098 mm                                        581 mm

                                                  2098 mm                                        312 mm 

Skåpens invändiga djupmått
Högskåpens och bänkskåpens invändiga djupmått är 567 mm med undantag skåp med indragen rygg som är 519 mm.

Överskåpens invändiga djupmått är 298 mm.

KÖKSSTOMMAR
Nya köksstommar är ett perfekt detalj när du vill göra en mindre renovering av köket, då de i många fall sätter grunden för ditt nya kök. På Inredningsvaruhuset har vi därför handplockat produkter från ledande tillverkare såsom Ballingslöv, så att det blir enklare för dig att välja rätt. Hos oss hittar du köksstommar från utvalda varumärken som är både prisvärda och håller bra kvalitet. 

I vårt sortiment finns köksstommar som är anpassade för vitvaror och de är bland annat utrustade med ventilationsluckor i skåpets bakkant, tak och botten. Detta för att skapa luftcirkulation inuti skåpet som bidrar till en fräschare luft. Skåpen är dessutom specialanpassade beroende på vilken funktion de ska fylla. Högskåp rekommenderas till exempel ha ett hyllplan i mitten så att sidorna inte bågar. Andra funktioner som skåpen har är att vara speciellt anpassade för att en micro ska passa i utrymmet. Köksstommarna är monterade i fabrik och kommer i olika storlekar och köksstommar mått. 

Dörrarna och luckornas gångjärn på skåpen är utrustade med mjukstängande funktion för att minimera både slitage och ljudnivå. Då alla produkter vi erbjuder håller en snygg design är det lätt att göra tillval för att anpassa köket till dina behov. Under kategorin köksstommar hittar du bänkskåp, överskåp och bänkskåp, allt från lägre skåp till köksstommar i hörn. Vi har även specialanpassade köksstommar för diskbänk och arbetsytor - hos oss hittar du köksstommar till bra pris.

FAQ – vanliga frågor 

Måste jag montera ihop skåpen själv?
Våra skåpstommar från Ballingslöv är färdigmonterade i fabrik så det enda du behöver göra när du får hem dina produkter är att placera in dem i ditt kök. 

Vilka storlekar finns?
Vi har högskåp, bänkskåp och överskåp i olika storlekar. Det är viktigt att du som köpare mäter ut vilken storlek du vill ha på ditt skåp innan du beställer. Vi har köksstommar i de flesta mått då Ballingslövs kökssortimentet är ett av de största på markanden. Tex. 50 centimeter breda och i andra mått för att passa ditt kök. 

Är materialet slitstarkt?
Våra skåp från Ballingslöv är behandlade med Melamin. Detta är ett otroligt slitstarkt material och är enkelt att torka av vid spill. Melamin är även vattenavvisande vilket minskar risken för att ditt kök blir fuktskadat. 

Låter lådorna när de slår igen?
Flera av våra produkter är utrustade med Design Box. Detta är ett stängningssystem av senaste kvalitet som gör att dina lådor stängs ljudlöst. Vid maximalt utdrag kommer du enkelt åt allting inne i lådan. Fördelen med detta är att du sparar tid när du inte behöver stänga lådan försiktigt för att minimera ljudnivån. Även om du knuffar igen lådan med kraft så bromsas den automatiskt och stängs ljudlöst. Detta bidrar till ett tystare kök.