Filter

Pris

0 kr - 20490 kr

Visa fler alternativ

Bredd modulmått

10 - 205

Längd (cm)

0 - 260

Bredd (cm)

0 - 125

Höjd (cm)

0 - 245

Nyheter

 • Eico Köksfläkt Édith Heavy Metal
  Eico 4237

  Med inbyggd motor Antracit-svart / jordbrunt Filterrengöringsindikator...

  20 895 kr
 • Eico Long Life Kolfilter 2228
  Eico 2228

  Long Life-filter är effektivare än traditionella filter och har dessutom...

  1 495 kr
 • Eico Köksfläkt Édith Classic
  Eico 2246

  Med inbyggd motor Antracit-svart / jordbrunt Filterrengöringsindikator...

  20 895 kr
 • Eico Köksfläkt Édith Rock
  Eico 2247

  Med inbyggd motor Antracit-svart / jordbrunt Filterrengöringsindikator...

  16 925 kr
 • Eico köksfläkt EicoE27 W Link
  Eico 5601

  Med inbyggd motor Filterrengöringsindikator Levereras med kolfilter...

  12 995 kr
 • Eico köksfläkt EicoE27 N Link
  Eico 5600

  Med inbyggd motor Filterrengöringsindikator Levereras med kolfilter...

  12 995 kr
 • Eico Köksfläkt Ballerina W Link
  Eico 5603

  Med inbyggd motor Filterrengöringsindikator Levereras med kolfilter...

  14 995 kr
 • Eico Köksfläkt Ballerina N Link
  Eico 5602

  Med inbyggd motor Filterrengöringsindikator Levereras med kolfilter...

  14 995 kr
 • Eico Köksfläkt Luna Aluminum Link
  Eico 4735

  Med inbyggd motor Filterrengöringsindikator Levereras med kolfilter...

  8 085 kr
 • Eico Fjärrkontroll N 2317
  Eico 2317

  Passar: EicoE19, EicoE20, EicoE21, Luna, T-Shape Star

  1 195 kr
 • Eico Standard Kolfilter 2226
  Eico 2226

  Passar till Luna

  825 kr
 • Eico Köksfläkt Luna W Link
  Eico 4591

  Med inbyggd motor Filterrengöringsindikator Levereras med kolfilter...

  8 085 kr

Extrapriser

Information

F A Q

Köksstommar 


Förklaringar av mått och beteckningar:
 

Skåpsbeteckningar
Beteckningens första siffra visar oftast skåpets bredd (tex. lådhurts B4 = bredden 400 mm.). Oftast (med få undantag) anger överskåpets...

Läs mer om Köksstommar

 • Bänkskåp

  Bänkskåp är de skåp som täcker nedre delen av köket under bänkskivan och är i kontakt med golvet. Dessa skåp, tillsammans med en bra bänkskiva, är det som lägger grunden till ett komplett kök. Eftersom bänkskåpen dessutom ofta fungerar som arbetsyta, är det inte ovanligt att de slits snabbare, därför ska du införskaffa bänkskåp i bra kvalitet som resulterar i att ditt kök håller länge. 

  Bredd och djup på bänkskåp kan variera och även insidan av bänkskåp kan skilja sig åt mellan modeller. Det finns dessutom specialdesignade bänkskåp för till exempel diskbänk och arbetsytor, vilket är en fördel när du har ett kök som inte följer en standardmodell. Du kan också välja mellan trådbackar och skjutlådor i olika storlekar. 

  Vårt sortiment består av köksprodukter från Ballingslöv. Fördelen med Ballingslövs produkter är att de håller hög kvalitet och finns till ett förmånligt pris. De erbjuder en stor variation av produkter i olika prisklasser och köksstommar monteras i fabrik för att underlätta för dig som köpare. Fördelen med färdigmonterade köksstommar är att man sparar både pengar och tid då man slipper anlita hantverkare att montera ihop platta paket. En köksmontering med färdigmonterade stommar från fabrik tar ca halva monteringstiden. Dessutom är köksstommarna i räta vinklar då robotar i fabriken tillverkat dem. Flera modeller kommer dessutom med mjukstängnings funktion för luckor, detta dämpar farten och stänger luckan ljudlöst även om den stängs igen med kraft. 

  Ballingslöv kvalitetskontrollerar regelbundet alla sina produkter för att se till att sortimentet endast består av produkter som vi som återförsäljare starkt kan rekommendera.

  FAQ – vanliga frågor 

  Vilken kvalitet är skåpen utav?
  Våra skåp från Ballingslöv är behandlade med Melamin. Detta slitstarka material får dina skåp att bevara sitt utseende längre. Andra fördelar med Melamin är att det är vattenresistent. Detta innebär att dina bänkskåp undviker att skadas av fukt, speciellt bänkskåp som är i anknytning till diskho. 

  Vilka storlekar finns?
  I vårt sortiment hittar du skåp i en rad olika storlekar. För att anpassa dina bänkskåp så att de passar in i ditt kök så har vi ett brett sortiment av olika storlekar så att du kan hitta rätt. Du hittar bland annat allt från bänkskåp på en bredd av 30 centimeter till bänkskåp med en bredd på 80 centimeter. Vi erbjuder även bänkskåp med 50 centimeters djup och bänkskåp på 60 centimeter. 

  Finns det skåp med utrymme för diskmaskin, ugn och micro?
  De bänkskåp från Ballingslöv som vi har i sortimentet har specialanpassade utrymmen för diskmaskin, ugn eller micro. Dessa bänkskåp har en hylla eller fästen för att du ska få plats med dina vitvaror. Det finns även bänkskåp för diskbänk i olika storlekar. 

  Hur ser det ut med förvaringsutrymme?
  Bänkskåpen har hyllplan, lådor eller backar som är avsedda för förvaring. Letar du efter speciella förvaringslösningar så finns det även att beställa skjutdörrar och trådbackar för att anpassa köket efter dina behov. Vi har även olika lösningar på bänkskivor beroende på utseende och funktion för att forma ditt drömkök.

 • Överskåp

  Överskåp är skåpen som är placerade i den övre halvan av köket, oftast upp mot taket och har olika former beroende på vart i köket det är placerat, som exempel hörn eller mittenpartier. Överskåp kan variera i storlek och bredd och även insidan kan hålla olika funktioner när det kommer till design och arbetsuppgift. Insidan på överskåpen kan bland annat vara specialanpassade för förvaring eller ha ett utrymme för micro och fläkt. Det är därför viktigt att göra en planering av hur ditt kök ska se ut och vilken funktion varje skåp ska fylla så att du inte missar något. 

  Vid beställning monteras ditt överskåp i fabrik och du får det sedan hemskickat för installation i ditt kök. Speciella funktioner som är viktiga för överskåp, och som kan läggas till i beställningen, är bland annat ventilationsgaller för att skapa en luftcirkulation inne i ditt skåp, detta är speciellt viktigt för hyllor som är avsedda för vitvaror. 

  Vi har även överskåp som fyller andra funktioner, bland annat överskåp i vitrin, överskåp i tvättstuga och överskåp i garderob. Våra överskåp från Ballingslöv är dessutom laminerade med melamin vilket är slitsamt och fukttåligt och fördelaktigt om ditt överskåp är placerat i ett utrymme där de kommer utsättas för fukt, likt ett kök eller en tvättstuga. 

  FAQ – vanliga frågor 

  Kan jag endast använda era överskåp till köket?
  Vi har överskåp i en rad olika storlekar och funktioner, bland annat överskåp i kyl och frys, men du kan även använda överskåpet som ett vitrinskåp. Då våra överskåp är fukttåliga kan de även användas i ditt badrum, källare, garage eller i tvättstugan. Överskåp kan dessutom användas som garderobslösningar då du även kan specialanpassa hyllplan eller byta ut dem mot bland annat trådbackar. 

  Vilket material är skåpen målade med?
  Våra överskåp från Ballingslöv är behandlade med melamin vilket är ett otroligt stryktåligt material som även stöter ifrån sig fukt. Detta är fördelaktigt då dina överskåp kommer att hålla längre. 

  Finns det överskåp med plats för köksfläkt?
  Det finns skåp överskåp som är specialanpassade med utrymme för fläktsystem. Vi har bland annat ett fläktskåp från Cylinda som döljer din köksfläkt inne i skåpet. På framsidan har du tre kryddhyllor för praktisk förvaring som är lättillgängliga vid matlagning. 

  Vilka mått finns det att välja mellan?
  Vi har en rad olika storlekar när det kommer till överskåp. Vi har bland annat överskåp i 30 centimeters höjd samt överskåp i kök med ett djup på 30 centimeter.

 • Högskåp

  (Garderober, garderobsstomme, inbyggnadsskåp, skafferiskåp, städskåp, hörnskåp, Linneskåp)
  Högskåpet hör till hemmets smartaste inredning, de består av rymliga skåp som passar i hemmets alla rum. Som köksskåp har högskåpet rum för till exempel både kastruller och porslin och du får även plats med de mest skrymmande köksmaskinerna. Du kan också använda högskåpet som skafferiskåp, lägg till inbyggnadsskåp för kyl och frys och andra vitvaror och du får ett harmoniskt och lättstädat kök som resultat.

  I badrummet fungerar högsåpet perfekt som handduksförvaring. Med ett högskåp i badrummet har du alltid rena handdukar nära till hands och dammfri förvaring för dina skönhetsprodukter. Eller använd det som linneskåp eller en extra garderob. Välj garderobsstomme och dörrar som passar din inredningsstil, våra högskåp kan kombineras på många olika sätt.

  Den främsta fördelen med högskåp är du kan utnyttja all golvyta hela vägen upp till taket. Varför inte utnyttja en lång hall eller ett udda utrymme och få lite extra förvaring? Lägg till den inredning du behöver, breda hyllor för kläder eller inredning för städskåp som effektivt gömmer både dammsugaren och moppen samtidigt som de alltid finns nära till hands. Hos oss hittar du flera effektiva högskåp som finns att beställa i flera olika storlekar och modeller, här finns bland annat högskåp i hörn. Med olika typer av inredning utformar du själv ett skåp som uppfyller just dina behov av förvaring.

  FAQ - vanliga frågor

  Mitt hem har en planlösning med många hörn och vrår, har ni några högskåp som passar mig?
  Våra högskåp finns i många olika modeller och utformningar. I ett hem med udda planlösning kan hörnskåp vara en bra lösning för att få till extra förvaring utan att förlora för mycket golvyta.

  Kan jag använda högskåp i badrum och andra fuktiga utrymmen?
  Våra högskåp passar för hemmets alla rum, inklusive badrummet. Med ett rymligt högskåp får du ordning på handdukarna och samtidigt som du skapar en känsla av lugn i badrummet, perfekt för att skapa ditt eget hemma-spa.

  Vad erbjuder ni för inredning till högskåp, kan jag välja till vilken inredning jag vill?
  Våra högskåp går att kombinera på många olika sätt. Du kan till exempel välja en garderobsstomme och sedan välja till dörrar eller använda en öppen förvaring. Inred med hyllor eller med klädstång, du väljer själv vad som passar dig. Ett högskåp med hyllor fungerar bra som skafferi eller linneförvaring men du kan lika enkelt inreda ett städskåp med upphängning för dammsugarslangen och hyllor för förvaring av rengöringsmedel och dylikt. Med flyttbara hyllplan kan du anpassa ditt skåp efter behovet vid ett specifikt tillfälle.

 • Tillbehör Bänkskåp

  Skåpinredningen och lådinredningen i köket hjälper dig att ta tillvara på varenda centimeter i ditt kök. Välj till exempel mellan flyttbara hyllplan eller utdragbar förvaring. Till dina köksskåp som är placerade i hörn kan du bland annat använda praktiska roterande hyllplan eller korgar så får du förvaring ända in i minsta vrå samtidigt som allt finns nära till hands när du behöver det. 

  Hos oss finner du bänkskåp samt inredning till skåp och lådor i slitstarka material och av högsta kvalitet. Dessutom kan du välja mellan ett stort antal knoppar och beslag. Om du föredrar luckor utan beslag väljer du våra praktiska lucköppnare K-push från Beslag design, istället. Dessa monteras enkelt på skåpets insida och tillåter dig att öppna luckan med ett lätt tryck på utsidan. Lucköppnaren finns i grått och vitt och i två längder.

  FAQ - vanliga frågor 

  Vilka tillbehör erbjuder ni till era bänksskåp?
  Bland skåpinredningen kan du tex. välja mellan fasta och flyttbara hyllplan, utdragbara hyllor och korgar samt roterande korgar. Liksom skåpen håller tillbehören högsta kvalitet och vi samarbetar med välkända tillverkare och märken inom kök och bad. Här hittar man också olika insatser såsom bestickinsats, kryddinsats, knivinsats, folie o gladpack behållare etc.

  Vilka bänkskåp passar bäst i ett litet kök?
  Våra bänksskåp finns i olika storlekar så att du enkelt ska kunna hitta det som passar i ditt kök. I ett litet kök kan du med fördel använda hörnskåp för att utnyttja ytan maximalt. Med roterande hyllplan får du en praktiskt och lättillgänglig förvaring även i djupa skåp. 

  Vilka storlekar finns era bänkskåp i?
  Våra bänksskåp samt tillbehör till bänksskåp finns med måtten bänkskåp 20, 40, 45, 50 centimeter, 60 centimeter, 70 centimeter, 80 centimeter, 90 centimeter samt 100 centimeter. 

  Kan jag välja vilka beslag jag vill ha till mina bänksskåp?
  Ja, självklart kan du det, vi erbjuder beslag från flera olika tillverkare. Beslagen finns i olika materiel, färger och former. Att byta beslag är ett enkelt sätt att pigga upp köksinredningen.

 • Tillbehör Överskåp

  Ett överskåp är ett bra och enkelt sätt att skaffa extra förvaringsutrymme i köket, samtidigt som du drar bort uppmärksamheten från en yta som annars inte skulle ha varit särskilt estetiskt tilltalande. Ett överskåp kan du dessutom relativt enkelt plocka ihop och bygga själv. Det du behöver ha koll på är vilka mått du har ovanför där du ska ha överskåpet. Därefter väljer du vilket fabrikat och material du ska köpa, vilken typ av hyllor som ska vara i och vilka beslag du vill ha.

  Många av de stora vitvaru-företagen tillverkar egna produkter i den här kategorin, det finns till exempel särskilda överskåp för kyl och frys från Samsung, Siemens, Bosch, Husqvarna och Whirlpool. I vissa fall går det till och med att expandera eller krympa ett köpt överskåp i efterhand om dina behov förändras, så det går alltid att anpassa så att ett överskåp från en tredjepartstillverkare kan bli ett alldeles utmärkt Siemens överskåp.

  Det vanligaste materialet för överskåp till kyl och frys är trä och träfaner, men det finns också överskåp rostfritt material och överskåp för kyl i plåt. För dig som vill ha belysning inne i ditt överskåp så finns också lösningar med spotlights och liknande som du kan montera upp inne i skåpet för att se bättre när du är på nattlig räd efter till exempel något gott att äta.

  FAQ – vanliga frågor

  Vilka tillbehör kan jag välja till mitt överskåp?
  När det kommer till tillbehör för ditt överskåp hittar du flera olika typer i vårt sortiment. Bland annat olika hyllplan, gångjärn och luckdämpare. Du kan även hitta en så kallad utkastare som ersätter ett handtag på luckan, du trycker bara på skåpsdörren så kommer luckan öppnas med hjälp av den klick-push funktion som utkastaren har.

  Vad är en luftspalt?
  Något som är viktigt att tänka på när du bygger ett överskåp är att lämna en luftspalt mellan kylen/frysen och överskåpet. Då eldragningar ofta görs bakom skåpet får ett överskåp nästan aldrig fullt djup i jämförelse med ett vanligt köksskåp. Spalten på framsidan döljs dock ofta med ett särskilt ventilationsgaller för att få kylen/frysen och överskåpet att se enhetligt ut.

  Vad kan jag förvara i ett överskåp?
  Det vanligaste är att du förvarar torrvaror i ett överskåp, likt mjöl, flingor, socker och kanske skorpor eller knäckebröd. Ett kylskåp eller en frys alstrar en hel del värme som stiger uppåt så det är oftast ingen bra idé att förvara saker som kan smälta där inne. Som till exempel choklad eller andra matvaror som blir dåliga av att hettas upp. Ett annat alternativ är givetvis att använda överskåpet till att förvara porslin som inte används särskilt ofta. 

 • Tillbehör Högskåp

  Ett högskåp är en väldigt praktisk och flexibel förvaringslösning som passar i de flesta rum. Tack vare de optimala förvaringsmöjligheterna som du får till med rätt tillbehör, kan du ha dem i köket och förvara kökstillbehör i dem, som garderob i sovrummet, eller till och med i badrummet för förvaring av till exempel handdukar och tvätt. Ett högskåp är, som det hörs på namnet, ett högt skåp där du kan bygga upp den förvaring som du själv vill ha.

  Ett högskåp som ska användas i köket kan antingen fungera som städskåp eller som en förvaringslösning liknande andra köksskåp. Tänk dock på att du med en högskåpslösning inte får öppen yta för köks- och diskbänk på samma sätt som du får om du bygger ett väggskåp eller ett överskåp. Så planera därefter när du bygger ett högskåp i köket. Om du väljer en lådlösning i något av dina skåp i köket finns det särskild lådinredning att köpa i form av dämpare och gummimattor att lägga i botten på lådorna.

  Ett högskåp som ska användas som garderob kräver även det viss behovsanpassning utifrån användningsområde. Det finns en mängd garderobstillbehör att välja mellan, till exempel stänger att hänga galgar på, hyllplan för skor och lådor för tröjor, strumpor och underkläder. Hos Inredningsvaruhuset hittar du tillbehör för högskåp i allra högsta kvalitet.

  FAQ – vanliga frågor

  Hur kan jag optimera ett högskåp i köket?
  Ett högskåp som ska användas för kökstillbehör såsom stekpannor, porslin och torrvaror, byggs med fördel som ett högskåp med hyllplan av galler eller trä. Du väljer själv vilken typ av hyllplan du ska ha och vilket utrymme det ska vara mellan dem baserat på dina behov. Tänk på att om du ska fylla hyllorna med tunga saker så kommer du behöva fler hyllplan än om du tänker dig ha ett utrymme för flingor och havregryn.

  Vilka tillbehör behöver jag för ett högskåp som ska förvara städprylar?
  Till ett städskåp finns särskild ”färdig” inredning att köpa. Du behöver till exempel ett ställ för dammsugaren med en smart lösning för att inte slangen ska slå omkull andra föremål som finns i skåpet. Det kan också vara bra att ha ett övre hyllplan för dina städprodukter, kanske en gallerlåda för textilier och ett medicinskåp.

  Vilka tillbehör kan jag välja för ett högskåp som ska agera garderob?
  Du kan välja till både stänger och hyllplan, här gäller det dock att se till att du har rätt höjd för det som ska hängas från en stång så att du inte bygger upp med lådor för högt. Det kan också vara en bra idé att bygga ett särskilt överskåp till garderoben där du kan förvara saker som inte används lika ofta. På så sätt undviker du att det kommer in damm där när du öppnar dörren till den vanliga garderoben.

 • Hyllor

  I denna kategori har vi samlat våra Hyllor. Främst till köket men går naturligtvis att använda även till hall, tvättstuga och annan förvaring. Både hyllor till köksskåp men även väggmonterade hyllor. Ballingslövs hyllor till skåp (bänkskåp, överskåp, högskåp, garderob) är i vit laminat.

  Den vita laminaten från Ballingslöv är tålig och enkel att rengöra. Vita plast hyllbärare medföljer alltid. När man köper kök eller garderober vill man ofta komplettera med fler hyllor då dem som medföljer i skåpen ej är tillräckligt och det är naturligtvis inga problem. Monteringen är enkel: Man börjar med att fästa dem vita hyllbärarna i de förstansade hålen i skåpsstommen på valfri höjd som man tycker är lämplig. Sedan monterar man dit hyllan – klart!

  Decosteel har vägghyllor i rostfritt. Dessa har många användningsområden men några exempel är att ställa kokboken, kryddor, nycklar, pennor på.

 • Trådbackar

  Trådbackar eller trådkorgar som passar till högskåp och bänkskåp. Obs! Högskåp benäms även som garderob men det är samma sak.
  Trådbacken är ett praktiskt hjälpmedel som man drar ut och får full översikt vad som ligger i backen. Trådbacken är lätt att dra ut även om den belastas tungt. Ungefär 15 kg belastning skall dem tåla.

  En trådback kan också vara ett billigare alternativ än en lådback men med samma funktion. Med Ballingslövs Trådbackar medföljer skenor medans på Beslag Design får man köpa till Rollerskenor.
  Man kan naturligtvis förvara vad man vill men ofta är det: Tröjor, T-shirt, sockar och underkläder. Ett tips för att undvika att kläderna blir rutiga är att lägga en matta i botten.

 • Tillbehör – laminat, målat, faner


  LAMINAT, MÅLAT, FANER (Socklar, frisidor, Takanslutningar, Kakellist, Dekortäcklist, Ljusrampslist, Krönlist, Takramp, Passbit, Passbitsats)
  För att ett skåp eller en garderob ska få ett mer tilltalande utseende finns det en mängd mindre tillbehör att köpa som hjälper till att dölja till exempel fristående ben och liknande, för att bland annat skapa en mer “inbyggd” känsla på garderoben eller köksskåpet. Ytterligare en fördel med att bygga för mellanrummen på detta sätt är att du undviker att råka ut för dammansamlingar i utrymmen där det ofta är väldigt svårt att komma åt att rengöra.

  Socklar och takanslutningar är två typ av skydd som monteras på olika sätt i ditt kök. En sockel sitter på undersidan av ett skåp eller en vitvaru-produkt och döljer stödbenen på det. En takanslutning fungerar på samma sätt som en sockel, fast i överkant av skåpet upp mot taket. Dessa målas normalt sett i samma kulör som skåpsluckorna för att skapa ett enhetlig utseende på köket. En sockel eller en takanslutning byggs oftast sett inte heller modulärt utan det är en längre enhet som löper obrutet ovanför eller under din kökslösning med flera skåp eller lådor.

  Även frisidor och täcklister är tillbehör du har nytta av. En frisida är det som sitter i ytterkant på din köksförvaring för att du inte ska ha öppet från sidan in i skåp och lådor. En dekortäcklist är en form av täcklist och fungerar som en takanslutning fast oftast med mindre bredd. Den har också oftast någon form av struktur i sig för ett mer allmoge-utseende i köket.

  FAQ – vanliga frågor

  Vilka olika typer av socklar kan jag välja mellan?
  Andra typer av socklar och tillbehör till socklar kan vara beslag eller sockelhörn som du monterar dit på benen på det skåp eller liknande du ska sockla in.

  Vad är en takramp?
  En annan typ av list som du kan använda för att ansluta till taket är en takramp. Det är en list som har en utskjutande flat del i vilken du kan montera LED-belysning eller någon form av spottar för att få ytterligare en ljuskälla i köket.

  Hur kan jag använda en kakellist?
  En kakellist eller kakelprofil används, som namnet antyder, på kaklade ytor. Kakellisten ansluter i änden på kaklet och bidrar till att förstärka hållbarheten på din kakling.

  Hur funkar passbitar och passbitsatser?
  En passbit är en mindre bit som kan användas när du bygger ett nytt kök och ytorna inte är helt jämna. Du kompletterar då med en passbit på baksidan och borrar upp köksskåpen mot den. En passbit kan antingen sågas till själv av överblivet material eller så köper du en passbit eller en passbitsats som passar till ditt kök. Andra namn på denna typ av lister är bland andra takramp, täcklist eller ljusrampslist.

 • Bänkskivor laminat

  En bänkskiva i modernt laminat är gjord för att kunna användas på alla tänkbara sätt i ett kök. Även en billig bänkskiva i laminat ska tåla att användas som skärbräda och få saker spillda på sig utan att varken repas eller ändra färg. Normalt sett är därför en laminatskiva försedd med en särskild fuktspärr på ovansidan som du enkelt kan rengöra med en trasa, ljummet vatten och ett milt rengöringsmedel.

  De laminatskivor vi har i sortimentet kommer i olika storlekar, former och färger och du kan bland annat välja mellan en tunn laminatskiva eller en tjockare modell. Ett bra alternativ är ofta en bänkskiva i kompaktlaminat. Kompaktlaminat är ett material som består av en insida av kraftpapper (sågspån, spillbark från annan träproduktion och återvunnet papper som impregneras och pressas till en hård kärna i laminatet) och en blank yta av vanligt impregnerat laminat. Kompaktlaminatet är en något exklusivare produkt och är ett prisvärt sätt att höja inredningskänslan i ditt kök.

  De flesta kökstillverkare har ett standardsortiment med laminatskivor i de vanligaste storlekarna. Det är dock inte alltid säkert att de passar till just ditt kök, därför finns alltid möjlighet att måttbeställa laminatskivor. Du mäter då upp vilken storlek du behöver ha på din bänkskiva och kan sedan klicka hem en personlig måttbeställd bänkskiva i laminat. Laminatskivan sågas sedan upp efter dina specifikationer på fabrik och levereras hem till dig klar att installera.

  FAQ – vanliga frågor

  Vad är laminat?
  Laminat är ett material som består av flera olika skikt av ett material som sammanfogats till en enhet. Det används ofta till inredningsprodukter av olika slag eftersom det är ett väldigt mycket lättare material att arbeta med än solitt trä. Fördelarna med laminat är att det är hållbart, det väger inte så mycket per kvadratmeter och det är förhållandevis billigt i jämförelse med alternativen.

  Hur vårdar jag laminatskivor?
  Laminat är ett hållbart material som är gjort för att tåla mycket stryk. Men det finns en del saker att tänka på. Du ska till exempel aldrig använda slipande rengöringsmedel (eller skursvampar) på ett laminat då det kan orsaka repor. Tänk också på att torka bort vattenansamlingar så fort som möjligt då det annars kan tränga in i materialet och orsaka missfärgningar. Ställ heller aldrig en varm gryta direkt på laminatet utan använd ett grytunderlägg.

  Kan min laminatskiva fungera som en skärbräda?
  Laminatet ska klara vanliga stålknivar utan att ta skada, men det är ändå rekommenderat att använda en skärbräda i de flesta fall. Du som använder keramiska knivar bör tänka på att laminatets motståndskraft mot sådana är betydligt sämre än mot vanliga knivar, så om så är fallet är en skärbräda ett måste.

 • Kökstillbehör


  (Ventilationsgaller, Barnlås lucka, Barnlås låda, Eluttag, Handdukshållare, Gångjärn, Luckdämpare, Luckliftbeslag, Lås till köksstomme

  Att bygga eller planera ett kök kräver mycket anpassning. Utöver val av skåpsluckor, planlösning och annat materialval finns det även en hel del tillbehör som behöver väljas och monteras på rätt plats och på rätt sätt för att du ska få ett bra, välavvägt och välfungerande kök som hela familjen har glädje utav. När du köper köksprylar online och köksredskap på nätet är det därför viktigt att se till att allt hänger ihop. Enklast är att hålla sig till en tillverkare i så stor utsträckning som möjligt och köpa även tillbehören från denna.

  Det finns gott om olika småtillbehör för luckor och skåp som måste väljas. Antingen utifrån estetiska faktorer eller utifrån funktion. Gångjärn kan antingen fungera med en klickmekanism så att skåpet stängs direkt, eller så kan de ha en mjukare stängning (så kallad luckdämpare). Samma princip kan appliceras på lådor, vilket har fördelen att risken för klämskador och att panelen skadas minskar avsevärt.

  När det kommer till kökstillbehör för barn finns det kökstillbehör på nätet anpassade för just barnens olika behov. Små barn behöver bland annat oftast fler säkerhetsanordningar, prioritera att sätta barnlås på de luckor och lådor där du förvarar potentiellt farliga saker som knivar och stekpannor. Hos Inredningshuset hittar du flera högkvalitativa kökstillbehör – vi har allt för köket.

  FAQ – vanliga frågor

  Hur planerar jag för montering av handdukshållare?
  När du planerar montering av tillbehör såsom handdukshållare och eluttag är det viktigt att inventera behov och placera dem utifrån det. En handdukshållare placeras normalt sett på sidan av ett skåp för att handdukarna ska kunna hänga fritt och vara lätt åtkomliga när de behövs. Handdukar blir blöta så det är bra att de får luft på det sättet hellre än att läggas i en låda.

  Hur planerar jag för montering av eluttag?
  För eluttagen är regeln att planera för var du kommer att använda apparater som kommer att använda el. En elvisp är mobil och kan flyttas runt, medan en fritös eller en köksmaskin ofta har en fast plats i köket där du behöver ha eluttag redo. Ett minimum är att ha eluttag vid din längsta köksbänk då den är bäst att ha maskinerna på, och sen eluttag nära spisen om du behöver vispa eller mixa något samtidigt som du kokar det.

  Vilka tillbehör kan jag använda för skåpsluckor i köket?
  När du bygger nytt måste du också bestämma dig för hur luckor och skåp ska öppnas. Vill du ha handtag eller knoppar, eller luckor som inte har någon exteriör öppningsmekanism utan glider upp när du trycker på dem? Det är framförallt en fråga om tycke och smak och vilken inredningsstil du är ute efter.

Per sida
Visar 1 - 36 av 379 produkter
Visar 1 - 36 av 379 produkter
Köksstommar


Förklaringar av mått och beteckningar:
 

Skåpsbeteckningar
Beteckningens första siffra visar oftast skåpets bredd (tex. lådhurts B4 = bredden 400 mm.). Oftast (med få undantag) anger överskåpets första bokstav höjden (tex. K8 = K-höjd 700 mm).

Däremot är det oftast den sista bokstaven som anger höjden i högskåp (tex. SKK (skafferiskåp) =  K-Höjd 2098 mm). 

Skåp för kyl, frys, ugn och mikro
Om du skall bygga in vitvaror i stommar är huvudregeln att skåpen (stommarna) måste vara ventilerade (läs monteringsanvisning på respektive vitvara vad som krävs. Obs! om vitvaran ej är monterad såsom det sägs i monteringsanvisning gäller oftast inte garantier på vitvaran). Ballingslövs skåp för inbyggnad av vitvaror har oftast urtag för ventilation i bakkant och i skåpets tak och botten. Obs! urtag för ventilation (minst 200 cm2) skall alltid göras i sockel och i takanslutning så luften kan cirkulera runt. För detta finns ventilationsgaller som man sätter i sockel och i takanslutningen (m.a.o. generellt krävs 2st ventilationsgaller till tex. inbyggd kyl eller frys). Ballingslöv rekommenderar en kopplad hylla som placeras mitt i skåpet (för att dra ihop sidorna så dem ej bågnar). Speciellt då högskåpet har förvaringshyllor, dragbackar o dyl och har en eller båda sidorna fria, eller är placerade mot kyl eller frys. 

Fyra standardhöjder

Dem fyra olika höjderna betecknas med bokstäverna L, K, F och T.

Standardhöjder räknas från golv inkl. 150 mm sockel: 

L-höjd                1972 mm

K-höjd               2098 mm

F-höjd                2248 mm

T-höjd                2388 mm 


Högskåp i T-höjd får man genom att kombinera högskåp i K-höjd med överskåp med beteckningen OT-290. Vid inbyggnadshögskåp för kyl, ugn o mikro o frys använder man överskåp OK-290 som har urtag för ventilation i taket och i bottens bakkant.
 

Skåpens olika höjder och djup

Typ av skåp                                   Höjd exkl. sockel                        Djup exkl.lucka 

Bänkskåp, standard                  719 mm                                          581 mm

Bänkskåp, lägre höjd                572 mm                                          581 mm

 

Överskåp, L-höjd                       572 mm                                          312 mm

Överskåp, K-höjd                       700 mm                                          312 mm

Överskåp, F-höjd                       850 mm                                          312 mm

Överskåp, T-höjd                       988 mm                                          312 mm

 

Högskåp, M-höjd                       1308 mm                                        581 mm

Högskåp, K-höjd                       1948 mm                                        581 mm

                                                  1948 mm                                        312 mm

Högskåp, F-höjd                        2098 mm                                        581 mm

                                                  2098 mm                                        312 mm

 

Skåpens invändiga djupmått

Högskåpens och bänkskåpens invändiga djupmått är 567 mm med undantag skåp med indragen rygg som är 519 mm.

Överskåpens invändiga djupmått är 298 mm.


KÖKSSTOMMAR
Nya köksstommar är ett perfekt detalj när du vill göra en mindre renovering av köket, då de i många fall sätter grunden för ditt nya kök. På Inredningsvaruhuset har vi därför handplockat produkter från ledande tillverkare såsom Ballingslöv, så att det blir enklare för dig att välja rätt. Hos oss hittar du köksstommar från utvalda varumärken som är både prisvärda och håller bra kvalitet. 

I vårt sortiment finns köksstommar som är anpassade för vitvaror och de är bland annat utrustade med ventilationsluckor i skåpets bakkant, tak och botten. Detta för att skapa luftcirkulation inuti skåpet som bidrar till en fräschare luft. Skåpen är dessutom specialanpassade beroende på vilken funktion de ska fylla. Högskåp rekommenderas till exempel ha ett hyllplan i mitten så att sidorna inte bågar. Andra funktioner som skåpen har är att vara speciellt anpassade för att en micro ska passa i utrymmet. Köksstommarna är monterade i fabrik och kommer i olika storlekar och köksstommar mått. 

Dörrarna och luckornas gångjärn på skåpen är utrustade med mjukstängande funktion för att minimera både slitage och ljudnivå. Då alla produkter vi erbjuder håller en snygg design är det lätt att göra tillval för att anpassa köket till dina behov. Under kategorin köksstommar hittar du bänkskåp, överskåp och bänkskåp, allt från lägre skåp till köksstommar i hörn. Vi har även specialanpassade köksstommar för diskbänk och arbetsytor - hos oss hittar du köksstommar till bra pris.


FAQ – vanliga frågor
 


Måste jag montera ihop skåpen själv?
Våra skåpstommar från Ballingslöv är färdigmonterade i fabrik så det enda du behöver göra när du får hem dina produkter är att placera in dem i ditt kök. 


Vilka storlekar finns?
Vi har högskåp, bänkskåp och överskåp i olika storlekar. Det är viktigt att du som köpare mäter ut vilken storlek du vill ha på ditt skåp innan du beställer. Vi har köksstommar i de flesta mått då Ballingslövs kökssortimentet är ett av de största på markanden. Tex. 50 centimeter breda och i andra mått för att passa ditt kök. 


Är materialet slitstarkt?
Våra skåp från Ballingslöv är behandlade med Melamin. Detta är ett otroligt slitstarkt material och är enkelt att torka av vid spill. Melamin är även vattenavvisande vilket minskar risken för att ditt kök blir fuktskadat. 


Låter lådorna när de slår igen?
Flera av våra produkter är utrustade med Design Box. Detta är ett stängningssystem av senaste kvalitet som gör att dina lådor stängs ljudlöst. Vid maximalt utdrag kommer du enkelt åt allting inne i lådan. Fördelen med detta är att du sparar tid när du inte behöver stänga lådan försiktigt för att minimera ljudnivån. Även om du knuffar igen lådan med kraft så bromsas den automatiskt och stängs ljudlöst. Detta bidrar till ett tystare kök.