Induktionshällar till köket - Energieffektiva & Snabba

En induktionshäll passar dig som gillar att dra nytta av teknologi för en mer funktionell matlagning. Det som främst skiljer en induktionshäll från en traditionell spisplatta är att den är magnetisk. Det innebär att när du placerar en kastrull på kokzonen, det vill säga den del av hällen som man väljer att använda, så förs värmen direkt till kastrullen utan att själva zonen blir varm. När man sen tar av kastrullen så alstras inte längre någon värme även om den är påslagen. Skulle ditt kärl inte täcka hela zonen så anpassas värmen därefter vilket spar energi. 

En induktionshäll är därför en investering i minskad energianvändning. Den anses dra cirka 20 % mindre energi än en häll av glaskeramik och omkring 40 % mindre än en spis med gjutjärnsplattor. Väljer du till exempel en induktionshäll Huskvarna så kan ytterligare energibesparande funktioner finnas inbyggda. 

VANLIGA FRÅGOR