Gorenje Köksfläkt TH60E3W
Gorenje Köksfläkt TH60E3W
Köp Gorenje Köksfläkt TH60E3W till bra pris online | Inredningsvaruhuset.se
  • Gorenje Köksfläkt TH60E3W
  • Köp Gorenje Köksfläkt TH60E3W till bra pris online | Inredningsvaruhuset.se

Gorenje Köksfläkt TH60E3W

2 535,00 kr

(inkl. moms)

Den unika AdaptAir-funktionen och fettfiltret i aluminium har förbättrats med särskilt polyuretanskum som eliminerar upp till 98 % av alla fettpartiklar och orenheter. Fläktkåpan har också A-klassad utsugskapacitet.

Lagervara normalt 2-5 arbetsdagar

EU Energy Label

Den unika AdaptAir-funktionen och fettfiltret i aluminium har förbättrats med särskilt polyuretanskum som eliminerar upp till 98 % av alla fettpartiklar och orenheter. Fläktkåpan har också A-klassad utsugskapacitet.

De senaste spiskåpsmodellerna har LED-belysning för att möjliggöra en utmärkt vy över spisen och det omgivande området. Inbyggda LED-lampor (lysdioder) är mycket effektiva och ger – jämfört med andra belysningsarmaturer – bättre belysning som är mer likt det naturliga ljuset, med minimal energiförbrukning, samtidigt som de har upp till tre gånger så lång livstid. LED-lampor som placerats på rätt sätt tillhandahåller en optimal upplysning av spisen och utgör ett viktigt estetiskt och funktionellt element i köket.

Återcirkulerande spiskåpor drar in luft som är mättad av ånga och odörer i ett filter och skickar därefter tillbaka den renade luften till köket. Om det inte går att installera en utsugskanal, kan återcirkulering vara en lösning. I detta fall passerar luften genom ett kolfilter som avlägsnar matos och ånga, och den rena luften återcirkuleras tillbaka till köket. Spiskåpor med återcirkulering är enkla att installera och används vanligtvis i lägenhetshus där det kan vara svårt att installera kanaler som leder ut luften direkt. Spiskåpor med utsug drar in matos och fångar upp ångor i ett filter samtidigt som odörer förs ut genom en ventilationskanal. Du måste byta kolfilter en eller två gånger per år, beroende på hur ofta du använder spiskåpan.

I dagens hem utgör köket en ny fokuspunkt, vilket i sin tur har riktat uppmärksamheten mot de ljudnivåer som åstadkoms av spiskåpor. Under de senaste åren har kapaciteten för spiskåpor ökat avsevärt, och ljudabsorberande material används allt oftare i Gorenjes spiskåpor.

Här får du fler tips om hur du kan sänka ljudnivån ytterligare:

• använd runda, släta rör i stället för flexibel ribbad slang, eftersom insidan av flexibel slang är mer ojämn och därmed ökar ljudnivån när luften strömmar igenom.

• följ alltid den specificerade diametern för hela systemet.

• ett sista sätt att minska ljudnivån kan vara att isolera rören, vilket även minskar risken för att det bildas kondens på rören.

Ljudnivån anges i decibel (dB). Den genomsnittliga ljudnivå som åstadkoms av en spiskåpa är 55 dB.

• Kom ihåg att sätta på spiskåpan redan innan du börjar laga mat, eftersom detta maximerar spiskåpans kapacitet.

• Låt spiskåpan fortsätta gå i ytterligare 15 minuter när du är klar med matlagningen, för att avlägsna de sista spåren av matos.

• Kom ihåg att du aldrig ska öppna köksfönstret när du använder en spiskåpa, eftersom det påverkar luftcirkulationen och förstör lågtrycket.

• Välj en spiskåpa som är minst lika bred som din spis för bästa möjliga resultat.

Vilken sorts kapacitet ska en ny spiskåpa ha? Kapaciteten beror till stor del på kökets storlek. En bra tumregel är att spiskåpan ska kunna byta ut luften 10-20 gånger per timme. Om köket t.ex. mäter 4 x 4 m med en takhöjd på 2,5 m, ska spiskåpan ersätta cirka 400-800 m³ per timme. Det uppstår alltid en viss tryckförlust när man installerar en kåpa.

Det är därför det är viktigt att iaktta följande regler:

• följ alltid kåpans rekommenderade ventilationsdiameter (Ø) som anges på ventilationsrör eller -slang

• om möjligt, använd släta rör för att minimera luftmotståndet

• Försök att göra installationen så kort som möjligt och med så få böjar på röret som möjligt

• Mjuka böjar är bättre än skarpa krökar eftersom de låter luften passera obehindrad och minimerar tryckförlusten

Instruktionsbok Produktdeklaration Produktblad

735410

Datablad

Varumärke
Gorenje
Artikelnummer
TH60E3W
Typ av Fläkt
Vägghängda
Färg/Material
Vit
Bredd (cm)
60
Djup (cm)
30.6
Alliance fläkt
Nej
Antal hastigheter
3
Belysning
LED
Energiklass
C
Filter
Aluminium
Kanalanslutning i ø (mm) (diameter)
150
Kapacitet
350 m³/h
Möjlighet att montera kolfilter
Ja
Retro & Antik design
Nej
Utdragbar
Ja
Ean
3838782388439
Produktgrupp
Köksfläkt

Särskilda referenser

  • ean13 3838782388439