Filter

Varumärke

Pris

2 370 kr - 2 385 kr

En golvstående toalettstol är en toalett som är monterad direkt på golvet, i motsats till en väggmonterad toalettstol som är fäst i väggen. Golvstående toalettstolar är vanligtvis mer stabila än väggmonterade toalettstolar eftersom de har en större yta att stå på och är mer fördelaktiga för personer med rörelsehinder eftersom de inte kräver att man lyfter benen för att sätta sig och resa sig.

Golvstående toalettstolar finns i olika storlekar och former, men de flesta har en rund eller ovalformad sittdel och en porslinskommun som är fäst vid basen. Toaletten har också en spolknapp eller en spolhandtag som används för att skölja av sittdelen efter användning. Många golvstående toalettstolar har också en pappershållare för att hålla toalettpapper inom räckhåll.

Det finns olika typer av golvstående toalettstolar att välja mellan, inklusive standardtoaletter, bidétoaletter och toaletter med inbyggd handdusch. Vissa golvstående toaletter har också en höj- och sänkbar sittdel för att underlätta för personer med rörelsehinder eller personer som har svårt att sitta eller resa sig från en vanlig toalett.

Att installera en golvstående toalettstol kan vara lite mer komplicerat än att installera en väggmonterad toalettstol, men det är fortfarande en relativt enkel process som kan utföras av en professionell eller av en hantverkare med lite erfarenhet. Det är viktigt att följa alla instruktioner och säkerhetsföreskrifter noga vid installationen för att försäkra att toaletten är säker och stabil att använda.