Är du trött på att klippa gräsmattan? Här finns vårt sortiment av Robotgräsklippare som underlättar trädgårdsarbetet. 

Automatiska gräsklippare (Automower) klipper gräs inom angiven yta. Ytan begränsas av en tråd (ofta i koppar) med en radiosignal som är svag. Tråden placeras ut på gräsmattan (ofta ytterområdet) inom det område man önskar få automatiskt klippt av gräsklipparmaskinen. Robotgräsklipparen uppfattar signalen som ett osynligt staket och åker inte utanför begränsningstråden. Programvaran styr roboten och följer de instruktioner ägaren knappat in. Man anger tex. vilka dagar den skal klippa, vilka tider den skall klippa, vilken höjd på gräset den skall klippa.

Klippmönstret är oregelbundet och algoritmen innebär att roboten inte passerar tidigare klippta områden med mer än 30 procent. Vissa märken har fjärrkontroll som innebär att man kan klippa utanför begränsningskabeln tex stigar och uteplatser. 

När batteriet behöver laddas går roboten till sin laddstation.Roboten är utrustad med säkerhetsfunktioner som stänger av roboten och kräver manuell start. Om den lyfts upp eller lutas stannar kniven, om radiosignalen bryts stannar roboten och väntar.