Om du vill minska mängden dina komposterbara sopor så bör du investera i en avfallskvarn som malar sönder dem till ett slam och transporterar bort dem. Det innebär stora fördelar, både för det enskilda hushållet med minskat avfall som ska sorteras och slängas, men inte minst för miljön bland annat för minskad användning av soppåsar.

Vi har ett brett utbud av avfallskvarnar där prisskillnaderna framförallt handlar om skillnader i kapacitet. Mindre hushåll kan klara sig med en mindre kvarn som kanske inte behöver kunna finfördela mycket grovt och svårarbetat avfall. Andra behöver en större och starkare eller mer tystgående avfallskvarn. Hos oss hittar du båda typer.

Det finns egentligen inget det bäst i test för avfallskvarnar som snabbt kan säga vilket som är bästa avfallskvarnen på marknaden, så som det finns med många andra av våra produkter. Det gäller snarare att du måste passa ihop rätt kvarn med rätt kök, rätt hushåll och rätt avloppsnät. Vi rekommenderar att du läser på innan du tar beslut om vilken kvarn du vill köpa. Det har skrivits om avfallskvarn i Råd och Rön bland annat, och det finns en hel del att läsa även på från andra seriösa aktörer. 

VANLIGA FRÅGOR