No products here

Sorry for the inconvenience.

En trådlös Mediacenter är ett system som gör det möjligt att strömma innehåll, såsom filmer, musik och bilder, från en central enhet till en annan enhet, vanligtvis en TV eller en dator, utan att använda fysiska anslutningar som kablar. Detta görs vanligtvis genom att använda trådlösa tekniker som Wi-Fi eller Bluetooth. Mediacentersystem kan också använda andra tekniker som DLNA (Digital Living Network Alliance) för att strömma innehåll mellan enheter.

Det finns många olika programvara och enheter som du kan använda för att skapa en trådlös mediacenter. Ett populärt programvara för att skapa en trådlös mediacenter på en dator är Kodi, tidigare XBMC (Xbox Media Center), medan en populär enhet för det är en Raspberry Pi. De flesta modermärkena för smarthusenheter har också inbyggda mediacenterfunktioner.

Fördelen med en trådlös mediacenter är att det gör det möjligt att strömma innehåll från en enhet till en annan utan att behöva använda kablar. Det kan också göra det möjligt att strömma innehåll från en dator eller en hårddisk på ett annat ställe i huset till en TV eller en annan enhet.