No products here

Sorry for the inconvenience.

Väckarklockor är en typ av klockor som är avsedda att väcka en person vid en förutbestämd tid. De flesta väckarklockor har en alarmfunktion som låter ett ljud eller en vibrerande signal när den ställda tiden har uppnåtts. Väckarklockor är vanliga i många hem och används ofta för att hjälpa människor att vakna på morgonen och komma upp ur sängen.

Väckarklockor kan ha olika former och storlekar, och de kan också ha olika funktioner. En del väckarklockor har bara en grundläggande alarmfunktion, medan andra kan ha flera olika larmljud att välja mellan, en snooze-funktion (som gör att larmet kan stängas av för en kort stund och sedan återkomma), en slumrfunktion (som spelar lugnande ljud för att hjälpa en person att somna), en FM-radio (som kan spela musik eller räkna med röst efter det att larmet har gått) och en display som visar tid, datum och eventuella andra inställningar.

Väckarklockor kan drivas av batterier eller anslutas till elnätet. Många väckarklockor har också en backup-funktion som gör att larmet fortfarande kan gå av även om strömmen går, så att du inte missar din väckning om det skulle bli ett strömavbrott under natten.

Det finns också väckarklockor som kan styras via en app eller en fjärrkontroll, så att du kan ställa larmet och ändra inställningar utan att behöva gå upp ur sängen.

I moderna väckarklockor kan du också använda olika smarta funktioner, såsom att väcka dig med hjälp av en röstassistent eller att få påminnelser om att dricka vatten eller göra andra hälsosamma rutiner innan du somnar.