Nyheter

Information

F A Q

Kylaggregat 

Det blir mer och mer populärt att bygga in ett kylrum eller en vinkällare när man bygger nytt för att få bättre lagringsutrymmen och slippa klumpiga frysboxar i garage eller andra förvaringsutrymmen. Men för dig som har ett befintligt hus så finns det även många möjligheter...

Läs mer om Kylaggregat

Visar 1 - 9 av 9 produkter
Visar 1 - 9 av 9 produkter
Kylaggregat

Det blir mer och mer populärt att bygga in ett kylrum eller en vinkällare när man bygger nytt för att få bättre lagringsutrymmen och slippa klumpiga frysboxar i garage eller andra förvaringsutrymmen. Men för dig som har ett befintligt hus så finns det även många möjligheter att bygga in i ett kylrum eller skapa din egen vinkällare om du har ett utrymme för det. Utifrån hur stort ditt kylutrymme är och vilket användningsområde du ska ha det till så väljer du kylaggregat efter det. Storleken på utrymmet styr hur stor kapacitet aggregatet bör ha för att kunna hålla rätt temperatur. Om du har tänkt dig att använda utrymmet för att förvara viner så finns särskilda kylaggregat till vinkällare.

Den främsta skillnaden mellan kylaggregat till kylrum, och till vinkällare eller ett vinrum, är att kylaggregat för vinkällare inte torkar ut luften, vilket är viktigt eftersom vin kräver en konstant luftfuktighet. Vi har ett urval av kylaggregat för att du ska kunna hitta det som passar din lösning bäst, bland annat Norcool kylaggregat.

 

Viktigt att tänk på

Kylaggregat producerar värme och kan bli ett komplement till en värmekälla. Det ska du självklart utnyttja i det intilliggande rummet. Bra att ha i åtanke när du väljer var du ska installera ditt kylrum. Du bör även tänka på att det utrymme du installerar kylrummet inte har en lägre temperatur än 10 grader och inte högre än 27 grader så att kylaggregatet kan arbeta så effektivt som möjligt. Det behöver inte vara inomhus men välj ett utrymme som är en isolerad och vindtät byggnad. Kylaggregatet kommer, som ovan nämnts, även värma upp utrymmet runtomkring kylrummet, vilket du ska ha i beräkningen.

 

VANLIGA FRÅGOR