Filter (609 Produkter)

Pris

450 kr - 31150 kr

Bredd (cm)

0 - 185

Bredd (cm) - Fjäråskupan

Visa fler alternativ

Modell

Möjlighet att montera kolfilter

Alliance fläkt

Retro & Antik design

Kapacitet

120 - 1005

Kanalanslutning i ø (mm) (diameter)

Typ av Tillbehör

Nyheter

Extrapriser

Information

F A Q

Kolfilterfläkt 

En kolfilterfläkt passar perfekt för dig som vill installera en fläkt i kök som saknar ventilationskanal. En av de största fördelarna med att välja kolfilter är att den effektivt tar bort lukten av matos som annars lätt sätter sig i kläder,...

Läs mer om Kolfilterfläkt

Per sida
Visar 1 - 36 av 609 produkter
Visar 1 - 36 av 609 produkter
Kolfilterfläkt

En kolfilterfläkt passar perfekt för dig som vill installera en fläkt i kök som saknar ventilationskanal. En av de största fördelarna med att välja kolfilter är att den effektivt tar bort lukten av matos som annars lätt sätter sig i kläder, hår och husets interiör. Samtidigt bibehåller den värmen som kommer från spisen och återför den varma luften tillbaka in i rummet. Detta är en bra lösning för dig som vill undvika dålig lukt men inte vill förlora värmen i din bostad genom utsug.

Kolfilterfläktar är lätta att installera och eftersom de inte är beroende av frånluftskanaler kan de placeras var du vill. En vägghängd fläkt är perfekt när spisen är placerad mot en vägg där du kan fästa fläkten. Om du istället behöver en fläkt till en öppen yta, till exempel ovanför en köksö, så rekommenderas en frihängande kolfilterfläkt som fästs i taket. Du hittar båda typer i vårt sortiment.

Flera av våra fläktar har genomgått kolfilterfläkt test med goda resultat. Hos oss finner du produkter från välkända tillverkare oavsett om du söker en Franke kolfilterfläkt eller en fläkt från något annat kvalitetsmärke. Köp din fläkt på Inredningsvaruhuset – vi garanterar dig hög kvalitet.

 

FAQ

Kolfilterfläkt – byta kolfilter

 • Hur ofta behöver jag byta kolfilter på en kolfilterfläkt?
  Vi rekommenderar att du byter kolfilter minst en gång per år vid normal användning.
  Här hittar du Kolfilter

 • Hur byter jag kolfilter?
  Ta bort stålfiltret eller kassetten som sitter på fläktens undersida. Skruva ner behållaren till kolfiltret som sitter inne i spisfläkten och byt ut kolfiltret. Sätt sedan tillbaka behållaren och stålfiltret.

 • Hur fungerar en kolfilterfläkt?
  En kolfilterfläkt består av två typer av filter. På fläktens undersida finns ett filter som först samlar upp damm och matos från spisen. Längre upp i fläkten rengör ett filter av aktivt kol luften från lukt, fett och mindre partiklar. Fläkten återcirkulerar sedan luften ut till köket igen.

 • Hur rengör jag en kolfilterfläkt?
  För en fullständig kolfilterfläkt rengöring, ta loss fettfiltret på fläktens undersida och lägg fettfiltret i hett vatten med diskmedel. När fettet har lösts upp, skölj av och torka delarna innan du sätter upp dem igen. Torka även rent fläkten undertill med en trasa. Om du vill rengöra filtret i maskin, läs i instruktionsboken om detta är möjligt.

 • Hur ofta och varför ska jag rengöra fettfiltret?
  Filtret bör rengöras minst en gång per månad. Detta är dels för att fläkten ska suga os och fett effektivare, men även för att minska brandrisken, då fett och damm som samlas i fläktens filter kan utgöra en sådan.