Filter

Pris

0 kr - 47100 kr

Bredd (cm)

0 - 155

Bredd (cm) - Fjäråskupan

Visa fler alternativ

Modell

Möjlighet att montera kolfilter

Alliance fläkt

Retro & Antik design

Kapacitet

120 - 1005

Kanalanslutning i ø (mm) (diameter)

Typ av Tillbehör

Nyheter

Extrapriser

Information

Köksfläkt 

Läs mer om Köksfläkt

Underkategorier

 • Alliancefläkt

  Med en alliancefläkt får du en helhetslösning för hemmets ventilation. Du kan således styra alla ventilationspunkter i hemmet med ett och samma reglage. Alliancefläktarna är också mycket ventilationseffektiva. Med den här sortens fläkt är det extra viktigt att du tar reda på hur ditt ventilationssystem i hemmet ser ut. För att en alliancefläkt ska fungera måste samtliga ventilationspunkter kunna fungera tillsammans. Alliancefläkten fungerar bra både i villor och i flerfamiljshus. Viktigt att tänka på är att denna typ av fläkt kräver ett ventilationssystem.

   

  Hos oss hittar du högkvalitativa alliancefläktar i olika prisklasser och från flera olika varumärken. Tänk på att alliance fläkt lägenhet är att föredra om du bor i flerfamiljshus eftersom de är anpassade till den typen av bostad. Fläktarna finns i olika storlekar, färger och former för att du ska kunna anpassa fläkten till ditt kök och din nuvarande eller nya inredning. Vi har både tak- och vägghängda fläktar. Hitta din favorit hos oss på Inredningsvaruhuset.

   

  FAQ

   

  Hur fungerar en alliancefläkt?

  En alliancefläkt fungerar i förbindelse med hemmets övriga ventilationssystem. Det gör att luftflödet i hemmet förbättras, vilket ökar ventilationen. Om du ska köpa en ny alliancefläkt och har ett alliancesystem sedan tidigare ska du tänka på att välja en fläkt med samma sorts kombination som den du har i nuläget.

   

  I vilka kök och hem passar en alliancefläkt?

  Alliancefläktar passar i de flesta kök. Du kan både ha en dem i lägenhet och i hus om du har ett ventilationssystem. Om du bor i ett flerfamiljshus bör du först kontrollera vad som gäller i just det huset du bor i, eftersom ni har ett gemensamt ventilationssystem där.

   

  Vilka varumärken säljer alliancefläktar?

  Flera varumärken på marknaden säljer alliancefläktar. Du kan till exempel hitta en alliance fläkt Franke, en alliance fläkt Electrolux eller köpa en alliance fläkt Cylinda.

   

  Hur rengör jag en alliancefläkt?

  Använd milda rengöringsmedel som är fettlösande, till exempel vanligt diskmedel. Det är extra viktigt att rengöra fläktens filter. Filtret kan du diska för hand, och vissa kan du även diska i diskmaskin.

   

  Hur ofta bör jag rengöra alliancefläkten?

  Rengör din fläkt regelbundet för optimalt luftflöde. Fläktens filter bör du rengöra en gång i månaden om du steker ofta. Ett smutsigt filter försämrar fläktens utsug och ökar dessutom brandrisken.

 • Kolfilterfläkt

  En kolfilterfläkt passar perfekt för dig som vill installera en fläkt i kök som saknar ventilationskanal. En av de största fördelarna med att välja kolfilter är att den effektivt tar bort lukten av matos som annars lätt sätter sig i kläder, hår och husets interiör. Samtidigt bibehåller den värmen som kommer från spisen och återför den varma luften tillbaka in i rummet. Detta är en bra lösning för dig som vill undvika dålig lukt men inte vill förlora värmen i din bostad genom utsug.

  Kolfilterfläktar är lätta att installera och eftersom de inte är beroende av frånluftskanaler kan de placeras var du vill. En vägghängd fläkt är perfekt när spisen är placerad mot en vägg där du kan fästa fläkten. Om du istället behöver en fläkt till en öppen yta, till exempel ovanför en köksö, så rekommenderas en frihängande kolfilterfläkt som fästs i taket. Du hittar båda typer i vårt sortiment.

  Flera av våra fläktar har genomgått kolfilterfläkt test med goda resultat. Hos oss finner du produkter från välkända tillverkare oavsett om du söker en Franke kolfilterfläkt eller en fläkt från något annat kvalitetsmärke. Köp din fläkt på Inredningsvaruhuset – vi garanterar dig hög kvalitet.

  FAQ

  Kolfilterfläkt – byta kolfilter

  • Hur ofta behöver jag byta kolfilter på en kolfilterfläkt?
   Vi rekommenderar att du byter kolfilter minst en gång per år vid normal användning.
   Här hittar du Kolfilter

  • Hur byter jag kolfilter?
   Ta bort stålfiltret eller kassetten som sitter på fläktens undersida. Skruva ner behållaren till kolfiltret som sitter inne i spisfläkten och byt ut kolfiltret. Sätt sedan tillbaka behållaren och stålfiltret.

  • Hur fungerar en kolfilterfläkt?
   En kolfilterfläkt består av två typer av filter. På fläktens undersida finns ett filter som först samlar upp damm och matos från spisen. Längre upp i fläkten rengör ett filter av aktivt kol luften från lukt, fett och mindre partiklar. Fläkten återcirkulerar sedan luften ut till köket igen.

  • Hur rengör jag en kolfilterfläkt?
   För en fullständig kolfilterfläkt rengöring, ta loss fettfiltret på fläktens undersida och lägg fettfiltret i hett vatten med diskmedel. När fettet har lösts upp, skölj av och torka delarna innan du sätter upp dem igen. Torka även rent fläkten undertill med en trasa. Om du vill rengöra filtret i maskin, läs i instruktionsboken om detta är möjligt.

  • Hur ofta och varför ska jag rengöra fettfiltret?
   Filtret bör rengöras minst en gång per månad. Detta är dels för att fläkten ska suga os och fett effektivare, men även för att minska brandrisken, då fett och damm som samlas i fläktens filter kan utgöra en sådan.
 • Vägghängd Köksfläkt

  Vägghängda fläktar är populära tack vare egenskaper som att de är enkla att rengöra och relativt lätta att installera om du har en utsugskanal i väggen sedan innan. En vägghängd fläkt blir en del av din inredning, då den både tar plats och syns tydligt, så överväg noga vilken modell, material, storlek och färg som passar den övriga inredningen i köket innan du köper en. Du bör tänka på att en svart köksfläkt 60 cm eller en i rostfritt stål blir mer markant än en vit fläkt i samma storlek.

   

  Hos oss hittar du ett brett sortiment av högkvalitativa vägghängda fläktar från olika varumärken och vi har fläktar som har blivit klassade som vägghängd fläkt bäst i test. Du hittar vägghängda köksfläktar med kolfilter liksom alliancefläktar i vårt utbud. Spana in vårt utbud av vägghängda fläktar för att sätta din unika prägel på ditt kök!

   

  FAQ

   

  Vad menas med en vägghängd köksfläkt och var passar de?

  En vägghängd köksfläkt innebär att köksfläkten är monterad direkt på väggen vid utsugskanalen. De finns i olika modeller, och kan monteras både på en plan väggyta och i ett hörn. Vägghängda fläktar passar i alla hem där spisen står mot väggen, och som inte har ett skåp ovanför spisen.

   

  Vilka modeller och varianter av vägghängda köksfläktar finns?

  Vägghängda fläktar finns i flera olika varianter, till exempel vägghängd köksfläkt kolfilter eller vägghängd alliancefläkt. Du kan välja mellan olika design och former, till exempel en vägghängd spiskåpa. Kom ihåg att välja rätt storlek för ditt kök också; du kan exempelvis välja mellan vägghängd köksfläkt 70 cm och vägghängd köksfläkt 80 cm, och där 10 cm gör stor skillnad.

   

  Vilka varumärken har vägghängda fläktar?

  Flera kända varumärken hos oss har vägghängda fläktar, till exempel Franke, Fjäråskupan, Eico och Siemens. Dessa varumärken har fläktar i olika modeller, färger och storlekar.

   

  Hur rengör jag en vägghängd fläkt?

  En vägghängd fläkt är lätt att komma åt och rengöra. Använd ett milt och fettlösande rengöringsmedel, till exempel vanligt diskmedel. Torka hela fläkten med fuktig trasa. Var extra noga med att rengöra fläktens filter. Ett smutsigt filter ökar brandrisken.

 • Bänkfläktar

  Om du är trött på fläktar som tar stor synlig plats är en bänkfläkt något för dig. Dessa bidrar till ett enkelt och stilrent estetiskt uttryck i köket, samtidigt som de kan fungera minst lika effektivt som andra fläktar. En bänkfläkt är, precis som det låter, monterad i bänken vid spisen. Idag finns dessutom bänkfläktar som nedfällbar fläkt, vilket gör att du kan sänka ned den när du inte behöver den. Det här gör att fläkten kan bli näst intill osynlig och dessutom frigör du välbehövligt utrymme när du inte använder den. Bänkfläkten är den perfekta lösningen för köksöar eller utrymmen där takhöjden gör det svårt att montera andra typer av fläktar.

   

  Hos oss på Inredningsvaruhuset hittar du ett välsorterat utbud av smarta och högkvalitativa bänkfläktar från olika varumärken. Fläktarna är enkla och stilrena, och finns i olika modeller, storlekar, färger och material. Styla köket med en bänkfläkt från oss!

   

  FAQ

   

  Hur fungerar en bänkfläkt?

  En bänkfläkt installation går till så att den byggs in bakom spishällen och i bänkskivan, istället för hängas upp från taket eller väggen. En bänkfläkt kan fungera på lite olika sätt, men vanligast är att de använder recirkulation som en kolfilterfläkt. Det innebär att luften sugs in i fläkten och renas genom fett- och kolfilter. Därefter går den rena luften tillbaka ut i rummet. Bänkfläktar finns också som utsugningsfläkt.

   

  Var passar bänkfläktar bra?

  Bänkfläktar passar dig som inte vill ha någon synlig fläkt framme, då de i stort sett kan döljas helt och hållet när de inte används. Bänkfläktar kan också passa bra i kök där spisen är placerad på en köksö, och där en fläkt inte kan fästas under ett skåp eller mot en vägg.

   

  Vilka varumärken producerar bänkfläktar?

  Du kan hitta bänkfläktar från flera av de större varumärkena. Satsa på en bänkfläkt Siemens, en bänkfläkt Miele eller en bänkfläkt Electrolux. Du hittar också bänkfläkt Franke och bänkfläkt Thermex hos oss.

   

  Hur rengör jag en bänkfläkt?

  Rengör bänkfläkten regelbundet med ett milt rengöringsmedel, till exempel diskmedel, och en fuktig trasa. Plocka ut fläktens filter och diska det – många filter går utmärkt att diska i diskmaskinen.

 • Frihängande Köksfläkt

  En frihängande köksfläkt är ett bra val om din spis är placerad på en köksö mitt i köket. Fläktarna finns bland annat som spiskåpor, alliancefläktar och kolfilterfläktar, där ditt ventilationssystem är det som styr ditt val i första hand.

   

  En frihängd köksfläkt ger en speciell karaktär till köket. Många av dem är stora och synliga, vilket gör att köksfläkten inte bara fyller sin ventileringsfunktion, utan också fungerar som en inredningsdetalj. Välj därför designen på din frihängda köksfläkt omsorgsfullt så att den passar bra ihop med köket och de vitvaror du har valt.

   

  I vårt sortiment hittar du flera ledande varumärken i olika prisklasser. Våra frihängande fläktar finns också i en mängd olika utföranden, till exempel frihängande köksfläkt i svart, vitt eller rostfritt stål vilket gör det lätt för dig att hitta det du vill ha. Ta gärna en titt på de fläktar som fått frihängande köksfläkt bäst i test för att få högsta kvalitet. Spana in vårt breda och högkvalitativa utbud av frihängande köksfläktar – vi garanterar att du hittar din nya fläkt hos oss.

   

  FAQ


  Vad menas med en frihängande köksfläkt?

  En frihängande köksfläkt är en fläkt som är monterad och hänger fritt från taket. Den frihängande köksfläkten har alltså utsuget rakt upp. Frihängande fläktar finns både som exempelvis alliancefläktar och kolfilterfläktar.

   

  Var passar frihängande köksfläktar bra?

  En frihängande köksfläkt passar i de flesta hem, och i synnerhet om fläkten ska placeras över en köksö mitt i köket. Det går att ha en frihängande köksfläkt om du har högt i tak, men kom ihåg att själva fläkten bör monteras så att den är 50–60 cm över en elektrisk spis, minst 60 cm över en gasspis och minst 100 cm över en vedspis.

   

  Vilka varumärken säljer frihängande köksfläktar?

  Flera varumärken säljer frihängande köksfläktar. Du kan köpa en frihängande köksfläkt Thermex eller en frihängande köksfläkt Siemens. Du hittar också frihängande köksfläkt Gorenje.

   

  Hur rengör jag en frihängande köksfläkt?

  En frihängande och takintegrerad köksfläkt har klädda sidor runt om, och är därför enkel att komma åt och rengöra. Rengör med fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel, till exempel diskmedel. Var extra noga med att rengöra fläktens filter från fett och smuts. Filtret kan du diska – många filtermodeller kan också diskas i maskin.

 • Inbyggd Köksfläkt

  Inbyggda fläktar är ett enkelt och stilrent val av fläkt. Då de byggs in i något annat, till exempel i ett skåp, kan de bli näst intill osynliga och passar därför bra i en minimalistisk inredning där fläkten inte ska dra något fokus till sig. Det kan vara bra att komma ihåg att fläkten i sig dock tar lika stor plats som andra varianter av fläktar. Väljer du köksfläkt 70 cm så krävs det lika stor yta för en inbyggd som för en synlig.

   

  Inbyggda köksfläktar finns i många utföranden. De kan vara alliancefläktar eller kolfilterfläktar och kan integreras i vägghängda skåp eller i kåpor samt byggas in mellan överskåp eller under själva väggskåpen. Du har alltså många utföranden att välja mellan om du ska köpa en inbyggd fläkt

   

  Hos oss på Inredningsvaruhuset hittar du ett stort och varierat utbud av inbyggda fläktar. Flera av dem har gått igenom ett köksfläkt-test för att garantera av hög kvalitet. Välj bland olika utföranden, storlekar, modeller och färger. Fundera på vilken variant som faller dig i smaken och som gör sig bäst i ditt kök!

   

  FAQ

   

  Vad är, och hur fungerar, en inbyggd köksfläkt?

  En inbyggd köksfläkt monteras i till exempel ett skåp som hänger ovanför spisen. De inbyggda köksfläktarna kan också kallas för underhängda fläktar. Vissa inbyggda fläktar går också att dra ut när de ska användas, för att sedan kunna skjutas in under skåpet igen. Andra inbygga fläktar är frihängande sådana. Det finns till exempel inbyggd köksfläkt kolfilter eller som alliancefläkt, och som köksfläkt utan motor eller med motor. Du kan även få en takmonterad köksfläkt inbyggd om du till exempel vill hänga den ovanför en köksö.

   

  I vilka hem passar en inbyggd köksfläkt bra?

  Inbyggda köksfläktar passar i de flesta kök. Då fläkten är integrerad i till exempel ett skåp tar den liten synlig plats och passar därför om du inte vill att din fläkt ska synas så mycket.

   

  Vilka varumärken säljer inbyggda köksfläktar?

  Många välkända varumärken säljer inbyggda och integrerade köksfläktar i flera olika utföranden. Några av dem är Franke, Gorenje, Thermex och Fjäråskupan.

   

  Hur rengör jag en inbyggd köksfläkt?

  Rengör din fläkt regelbundet med fuktig trasa och milt rengöringsmedel, till exempel vanligt diskmedel. Ta ut fläktens filter och rengör dem separat genom att diska dem. Många filter går också att diska i diskmaskinen – kontrollera vad som gäller för just din fläkt.

 • Underbyggnadsfläktar

  Underbyggnadsfläktar är ett bra alternativ för dig som inte har så stort utrymme i köket. Den här typen av fläkt byggs på undersidan av köksskåp och passar perfekt för dig som vill ha en köksfläkt utan att offra förvaringsutrymme i skåpen. En underbyggnadsfläkt är lika effektiv som andra fläktsorter, men en stor fördel är att den tar upp mindre plats än till exempel vägghängda eller frihängande fläktar. Det här gör att underbyggnadsfläktar passar bra i små kök, till exempel i lägenheter. Underbyggnadsfläktar finns i ett flertal olika storlekar och du hittar dem alla hos oss, till exempel underbyggnadsfläkt 70 cm.

   

  Hos oss hittar du underbyggnadsfläktar från olika varumärken och i olika prisklasser. De finns både som kolfiltersfläktar och underbyggnadsfläkt centralventilation, det vill säga alliancefläktar. De kommer också i olika färger och modeller. Du hittar din högkvalitativa underbyggnadsfläkt bäst i test här på Inredningsvaruhuset!

   

  FAQ


  Vad menas med en underbyggnadsfläkt och hur fungerar de?

  En underbyggnadsfläkt är, precis som det låter, en fläkt som monteras under till exempel ett köksskåp. Fläkten tar liten plats och frigör mer förvaringsutrymme än en vanlig inbyggd fläkt. Underbyggnadsfläktar finns både som exempelvis kolfilterfläkt och som alliance fläkt till lägenhet eller villa. De kan monteras direkt under ett köksskåp eller på väggen.

   

  I vilka kök passar en underbyggnadsfläkt?

  En underbyggnadsfläkt passar i flera olika kök, och det finns underbyggnadsfläktar för centralventilation eller med kolfilter. Om du har ett litet kök, eller av annan anledning vill införskaffa en köksfläkt som inte tar upp så mycket plats, är en underbyggnadsfläkt ett bra val för dig.

   

  Vilka varumärken säljer underbyggnadsfläktar?

  Flera olika varumärken säljer flera sorters underbyggnadsfläktar. Du kan till exempel hitta en underbyggd alliance fläkt Cylinda eller en underbyggd kolfilters- eller alliance fläkt Franke.

   

  Hur rengör jag en underbyggnadsfläkt?

  Du rengör en underbyggnadsfläkt med fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel, till exempel vanligt diskmedel. Kom ihåg att rengöra fläktens filter extra noga med samma medel. De flesta filter kan du diska, och många kan du diska i diskmaskin.

 • Takinfälld Köksfläkt

  Gillar du minimalistisk design och att ha mycket utrymme i köket? Då är den takinfällda köksfläkten perfekt för dig. Precis som namnet antyder är denna köksfläkt takmonterad och den platta designen gör fläkten mycket diskret. Samtidigt får du hög prestanda från denna typ av takhängd köksfläkt.

   

  Hur enkel en takmonterad fläkt är att montera beror på hur ditt kök ser ut i dagsläget. Om taket redan har en utsugsfläkt, eller om hemmet har centralventilation, är det relativt enkelt att installera takfläkten. En fördel med en takintegrerad köksfläkt är att den inte tar upp så stort synligt utrymme. Den smälter in i köket och bidrar till en enkel och stilren design.

   

  Hos oss på Inredningsvaruhuset hittar du ett välsorterat utbud av takinfällda och takintegrerade köksfläktar från olika varumärken som självklart är godkända i takintegrerad fläkt-test. De finns i olika modeller, storlekar, färger och utseenden. Med en av våra takinfällda fläktar ger du ditt kök en modern touch.

   

  FAQ

   

  Vad innebär en takinfälld köksfläkt?

  Med takinfälld, eller takintegrerad köksfläkt menas en köksfläkt genom tak. Det finns lite olika versioner av takfläktar som är installerade på olika sätt i taket. Det kan till exempel röra sig om att en köksfläkt är takmonterad eller att en köksfläkt är takhängd. Om huset har ett centralt ventilationssystem, eller om det finns en ventilationsfläkt på taket, så kan takfläkten monteras direkt i taket. I annat fall kan den istället installeras i en försänkt låda.

   

  I vilka kök passar en takinfälld köksfläkt?

  En takinfälld fläkt kan fungera i de flesta kök. Om du inte vill att fläkten ska ta så mycket synlig plats är den ett bra val för dig eftersom detta är en köksfläkt för inbyggnad.

   

  Vilka varumärken säljer takinfällda köksfläktar?

  Flera varumärken säljer idag takinfällda och takintegrerade köksfläktar. Du kan köpa en takintegrerad fläkt Siemens, Fjäråskupan och Eico Heaven bland många andra.

   

  Hur rengör jag en takinfälld köksfläkt?

  Det kan vara lite svårt att komma åt och rengöra en takinfälld fläkt beroende på modell. Tvätta den med fuktig trasa där du kommer åt. Var extra noga med att rengöra fläktens filter med milt rengöringsmedel.

 • Retro & antik design

  Har du inrett köket i retrostil? Eller gillar du bara fläktar i antik design? Då hittar du lämpliga köksfläktar som kompletterar din köksinredning i den här kategorin, oavsett vilken typ av köksfläkt du behöver. Våra retrofläktar finns både som alliancefläktar och med kolfilter, och dessutom med olika upphängningar såsom underhängda, frihängande eller vägghängda fläktar.

   

  Om du vill sätta en personlig prägel på ditt kök är en retro spisfläkt ett bra val. Våra fläktar har stilrena former som gör att de enkelt smälter in i de flesta inredningsstilar, men du kan också välja att låta din fläkt sticka ut med hjälp av intressanta färger, såsom rött eller porslinsblått.

   

  På Inredningsvaruhuset har vi ett brett och läckert sortiment av köksfläktar i retro och antik stil. Här hittar du fläktar från Franke, Fjäråskupan eller varför inte en Smeg köksfläkt? De finns i olika modeller, storlekar och utseenden. Ta en titt och hitta en som passar i ditt kök!

   

  FAQ

   

  Vilka fläktmodeller finns i retro och antik design?

  Det finns många olika fläktar i en retro eller antik design. Du kan hitta till exempel hitta olika modeller av Franke fläktar som Franke köksfläkt, Franke Retro Köksfläkt och Franke Retro 710. Du hittar även retro köksfläkt kolfilter om du önskar det. Det finns också både vägghängda och frihängande retrofläktar, där du kan välja mellan olika storlekar och färger.

   

  I vilka hem passar en fläkt i retro och antik design?

  Fläktar i en retro eller antik stil passar i de flesta hem där du vill sätta en snygg och unik touch på köket. Välj en modell och typ av upphängning som passar bäst i ditt hem.

   

  Vilka varumärken säljer köksfläktar i retro och antik design?

  Flera varumärken säljer fläktar med en antik eller retro design. Du kan till exempel hitta Franke retro köksfläkt, Smeg köksfläkt och fläktar från Fjäråskupan hos oss.

   

  Hur rengör jag köksfläktar i retro och antik design?

  En fläkt i retro och antik design är tålig och gjord i material såsom rostfritt stål. Torka fläkten med en fuktig trasa, och var extra noggrann med att rengöra fläktens filter. Många filter kan diskas med vanligt diskmedel, eller rengöras med ett annat milt rengöringsmedel.

 • Köksfläkt Tillbehör

  Rätt tillbehör hjälper dig att tryggt och enkelt montera och underhålla din köksfläkt så att den håller i många år. Hos oss på Inredningsvaruhuset hittar du ett brett utbud av olika tillbehör till köksfläktar. Här finns billiga kolfilter och metalltrådsfilter till köksfläkt samt Franke köksfläkt reservdelar. Här finns också en mängd andra tillbehör som gör att du kan installera och montera din fläkt även om du har högt i tak eller om köksfläkten ska sitta på ett snedtak. Vi har bland annat trumsats för fläktmontering och förlängningar av olika slag.

   

  Vilka tillbehör du behöver beror dels på vilken fläkt du köper, och dels på hur ditt kök ser ut i dagsläget. Om du har högt i tak kan en skorstensförlängning göra så att din fläkt hamnar på ett bra avstånd till spisen. Om dina nuvarande filter börjar vara i dåligt skick kan du enkelt byta ut dem mot nya som du beställer från oss.

   

  Handla dina högkvalitativa köksfläktstillbehör hos oss på Inredningsvaruhuset!

   

  FAQ

   

  Vilka tillbehör behöver jag till min köksfläkt?

  En köksfläkt består av olika delar. Vissa kan du behöva köpa till när du väljer en fläkt. Du kan till exempel behöva köpa en trumsats för montering av köksfläkt, en skorstensförlängning, monteringstornförlängning, adapter för snedtak och filter, till exempel metalltrådsfilter köksfläkt eller kolfilter universal köksfläkt. Vad du behöver köpa beror på hur din fläkt ska monteras, vad som ingår när du köper fläkten och hur ditt kök ser ut.

   

  Vilka olika filter finns till köksfläktar?

  Tre av de vanligaste filtersorterna är kolfilter, polyesterfilter och metalltrådsfilter till köksfläkt. Du kan hitta både metalltrådsfilter och universal-kolfilter. Metalltrådsfilter och polyesterfilter är så kallade fettfilter. Dessa sitter närmast spishällen och har i uppgift att fånga upp fettet som fläkten suger in. Metalltrådsfilter håller ofta längre än polyesterfilter. Ett kolfilter tar bort matoset när det har passerat det första lagret filter, som ofta består av metalltrådsfilter eller polyesterfilter. Det här gör luften fett- och luktfri.

   

  Vad är ett universalfileter?

  Ett universalfilter kan användas till de flesta typer av fläktar, oberoende av tillverkare. Det måste dock klippas till för att passa, så släng inte bort ditt gamla filter innan universalfiltret anlänt – använd det som mall.

   

  Hur rengör jag ett kolfilter?

  Rengör kolfiltret med jämna mellanrum. Du gör det smidigast genom att handdiska det med diskmedel eller direkt i diskmaskinen.

   

  Hur rengör jag metalltrådsfilter och polyesterfilter?

  Ett polyesterfilter diskar du helst för hand regelbundet. Metalltrådsfiltret går ofta lika bra att diska i diskmaskin – om det är möjligt anges detta i produktens dokumentation.

Köksfläkt
Insp_Rustik-980x630.jpg

En bra köksfläkt förbättrar inte bara luften i ditt kök utan även i resten av hemmet. Fläkten suger upp matos och fukt från matlagningen och förhindrar att detta sprids till övriga delar av bostaden.

För att välja rätt fläkt för dina behov behöver du först och främst ta reda på hur ditt ventilationssystem ser ut. Om du inte har en ventilationskanal så faller ditt val på köksfläkt kolfilter som inte kräver utsug. Har du däremot ett utsug så kan du med fördel skaffa en köksfläkt centralventilation som kopplas till det.


Även var din spis är placerad påverkar vilken fläkt du kan välja. Om spisen är monterad på en köksö är en frihängande köksfläkt ett givet val, medan en vägghängd köksfläkt kan monteras över din spis om den är placerad mot en vägg. Hos oss på Inredningsvaruhuset kan du välja mellan många olika sorters fläktar, alltifrån bänkfläktar till alliancefläktar.

Våra köksfläktar kommer i olika prisklasser och storlekar. Här kan du hitta allt från små fläktar på 50 cm, som passar i köksutrymmen med begränsade ytor, upp till köksfläkt 70 cm för större kök. Vårt utbud av såväl varumärken som utseenden är brett.

Gemensamt är dock att våra produkter håller hög kvalitet – så hos oss hittar du enkelt en spisfläkt som fyller dina behov!